Lütfü Savaş çalışıyor, Hatay kazanıyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Reyhanlı’da yapımı tamamlanan Terzihöyük Mahallesi Hacı Abdulkadir Akgöl Çok Amaçlı Salonu’un açılısını gerçekleştirdi.

Açılışa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın yanı sıra HBB Fen İşleri Dairesi Başkanı Nihat Tazeaslan, CHP Eski Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Eski Baro Başkanı Avukat Sinan Akgöl, Reyhanlı Ticaret Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Terzihöyük Mahalle Muhtarı Abdullah Okur, CHP Reyhanlı ilçe Başkanı Fatih Turan, HBB Daire Başkanları, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katılım gösterdi.

HBB Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan törende Terzihöyük Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çok amaçlı salon hakkında bilgiler veren HBB Fen İşleri Dairesi Başkanı Nihat Tazeaslan, “Tesisimiz 2 dönüm alan üzerine kurulmuş olup 500 metre kare büyüklüğündedir. Mahallemize kazandırdığımız bu güzel tesiste muhtarlık odası, sekretarya, bilgisayar odası, okuma salonu, düğün salonu ve kafeterya gibi çeşitli hizmet birimleri de mevcut. Tesissimizin kapasitesi 450 kişi olup, kurumumuza maliyeti 650 bin liraya mal olmuştur” dedi.

 

Teşekkürler Başkan Savaş’a

Terzihöyük Muhtarı Abdullah Okur, mahallelerine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a çok teşekkür ederek, mahallenin ihtiyacına yönelik yapımı tamamlanan çok amaçlı salonun hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Reyhanlı CHP İlçe Başkanı Fatih Turan da yaptığı hizmetlerle Hatay’ı ve Reyhanlı’yı yaşanılası bir şehir yaptığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ederken, açılışı yapılan kompleksin yapılan hizmetlerin bir parçası ve yapılacak hizmetlerin işareti olduğunu söyledi.

 

“Gastronomi ve EXPO Hatay’ın kurtuluş mücadelesidir”

Hataylılara güzel eserler bırakmak için çalıştığını ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Savaş,” Bu eserde Akgöl Ailesi’nin çok büyük bir payı var. İki tane üyesi Sinan Bey ve Hasan Bey ‘e teşekkür ediyorum. Ama Hasan Bey’in iki ayrı emeği var. Hem mülk adına hem de seçim zamanı benimle ovada köy köy dolaştı. Bu nedenle büyükşehirin kazanılmasında da büyük payı var. Muhtarımıza da emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Biz köylerimizin kalkınmasını istiyoruz. Türkiye’de kırsal kesim %24’5. Hatay’daki kırsal kesim ise %50,5. Yani Türkiye ortalamasının iki katı kırsal kesime sahibiz. Bu da altyapı, yol, kanalizasyon, su, arıtma tesisi, içme suyu, sulama birlikleri ihtiyacı demek. Ayrıca birçok yatırımın ihtiyaca maruz kaldığı yer demek. Biz de gücümüz nispetinde kırsal kesimde yıllardır özlediği önemli projeleri hayata geçirme konusunda gece gündüz çalışıyoruz. Hatay’ın bütününe eşit ve adil bir şekilde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Şuanda bundan 9 ay öncesine kadar Hatay hep savaş alanı gibi algılanıyordu. Çünkü insanlar buraya gelmemek için çok bahane arıyorlardı. Ama son 9 ayda iki tane önemli olaya şahit olduk. Bir tanesi Hatay, Çin ve Avustralya ile yarışırken EXPO 2021’i aldı. Hatay adına da ülke bu coğrafya adına da çok önemli bir hadise idi. İkincisi, 31 Ekim’de Hatay dünyadaki 26 şehirden bir tanesi oldu. Bu da 26 gastronomi şehri içinde anılmaya başladı. Birleşmiş Milletler bizi layık gördü. Bu iki başarının altında da önemli bir arge ve mutfak çalışması var. Bütün bu çalışmalar sonunda bu iki unvana sahip olduk. Bu iki unvan demek Hatay’ın kurtuluş mücadelesi demektir. Fransızların işgalinden sonraki dedelerimizin mücadelelerinden sonra Hatay Cumhuriyeti’nin kurulması ve Hatay Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyetine ilhak edilmesin bir serhat şehir olarak kabul edilmesinden sonraki en önemli iki başarıdan söz ediyoruz. Bu başarı bizim çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız en büyük hediyedir. Bu iki tane organizasyonu yaptıktan sonra turizm ve turizm gelirleri adına önemli kazanımlar bırakacağız. Biz bu şehri ödünç aldığımıza göre çocuklarımıza güzel eserler bırakmak boynumuzun borcudur. Kırsal kesimde en çok emek eden HATSU ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız var. İnanın belki de Hatay son 3 yılda yaptığı altyapı yatırımını son 50 yılda yapmamıştır. Şuanda da 8 ilçemizde arıtma tesisimiz bitti. 9’uncusununda %80’i bitmek üzere. Çünkü altyapı demek medeniyet demek. Gece gündüz çalışıyoruz. Muhtarlarımıza da emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Buraya gelerek bizi onurlandıran misafirlerimize ve Akgöl ailesine çok teşekkür ederim. Sosyal tesisimizi hep iyi günlerde kullanmanız dileğiyle” dedi.

Bir cevap yazın