Kandile özel muhteşem kutlama

Alemlere Rahmet olarak gönderilen son Peygamber Hz.Muhammed (s.a.v)’in dünyaya teşrif ettiği günün kutlandığı Mevlit Kandili dolayısıyla Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu’nda program düzenlendi. Kur’an-ı Kerim ziyafeti, hadislerle oratoryo, şiir kermes, Hacivat Karagöz, ilahiler ve Veda Hutbesinin okunmasıyla gerçekleşen programda, duygu ve hüzün dolu anlar yaşandı.

TRT Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması üçüncüsü İmam Hatip Hafız Osman Bostancı’nın Kur’an ziyafetiyle daha da anlam kazanan gecede kısa bir konuşma yapan İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan ise, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamberimiz Hz. Muhammed’i hakkıyla anlamak, anlatmak tanıyabilmek ve hayatımıza taşıyabilmek lazım. Bugün burada öğrencilerimizin hazırladıkları programları huşu ile izledik. Bu yavrularımızı yetiştiren tüm okul idareci ve öğretmenlerini kutluyorum” dedi.

Gecenin finalinde protokol üyeleri tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken, okul aile birliği tarafından açılan kermeste Hatay’ın yöresel lezzetlerinden oluşan yemek ve tatlılar da davetlilere ikram edildi.

Bir cevap yazın