Bozkurt’tan teşkilata İdlib uyarısı!

MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın imzasıyla il başkanlıklarına gönderdiği ‘İdlib’ konulu bilgilendirme ve uyarı notu niteliğindeki genelge kapsamında,  partilileri uyardı.

MHP teşkilatları ve partililerin, kalabalıkları kargaşaya sevk eden maksatlı teşebbüslere karşı dikkatli olmaya ve bu konuda gereken tedbirleri titizlikle almaya davet eden Bozkurt, herkesin Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu birlik ve bütünlük ruhuna yaraşır bir tutum içinde olması gerektiğine dikkat çekti.

Sosyal medya üzerinden toplumu ümitsizlik ve kaosa sürükleme amacıyla yapılan kara propagandalar ve kışkırtmalara da dikkat çeken Başkan Bozkurt, genelge kapsamında şu açıklamayı yaptı, “İdlib; bütün gerginliğin biriktiği patlamaya hazır saatli bombaya, kirli hesapların ve çıkarların kesiştiği ölüm kavşağına dönüşmüştür. Bu vahim durum; yalnızca Suriye’yi değil, Türkiye başta olma üzere bölge ülkelerini ve bütün dünyayı derinden etkilemektedir. Astana ve Soçi uzlaşmalarıyla tekeffül edilen sorumluluklar yerine getirilmediği için, İdlib sorunu çıkarların çatıştığı bölgesel bir yangından bütün dünyayı saran küresel bir cehenneme dönüşmek üzeredir. İdlib rejim güçlerinin eline geçtiği takdirde, milyonlarca Suriyeli mülteci daha göç yollarına düşecektir. Milyonlarca yeni mülteci sadece Türkiye’nin sınır kapılarına dayanmayacak, can havliyle Avrupa’ya ulaşmanın yollarını arayacaktır. Dünyada en çok mülteciye kucak açan ülke konumundaki Türkiye, bu hususta çoktan tahammül sınırlarının sonuna gelmiştir ve artık yeni bir sığınmacı dalgasını kaldıracak imkânlara sahip değildir. Bu gidişle mülteci krizi yalnızca Türkiye’yi ve bölge ülkelerini etkisi altına almakla kalmayacak, bütün dünyayı saran küresel bir soruna dönüşecektir. MHP; Türk Silahlı Kuvvetlerince İdlib bağlamında sahada verilen mücadeleyi ve hükümet tarafından diplomatik yollardan sürdürülen çabaları bütün varlığıyla desteklemektedir. Şehitlerimiz ve yaralılarımızın olması dolayısıyla yurdun dört yanında infial hâlindeki milletimizin, tepkisini göstermesi tabiidir. Ancak Teşkilat mensuplarımız; duygusal tepkileri fırsat bilip kitle psikolojisini kaşıyarak tahriklere yeltenen kötü emelli kişi ve odakların harekete geçebiliceği ihtimali hatırda tutulmalıdır.  MHP teşkilatları ve mensuplarımız, kalabalıkları kargaşaya sevk eden maksatlı teşebbüslere karşı dikkatli ve müteyakkız olmalı, bu konuda gereken tedbirler titizlikle alınmalıdır. Heyecan ve acıyla izhar edilen haklı tepkiler, sağduyu kumaşına sarılmalıdır. Genel Merkezin bilgisi dışında kişisel girişimlerde bulunmak ve inisiyatif almak isteyenlere engel olunmalı, bütün teşkilatlarımız Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu birlik ve bütünlük ruhuna yaraşır bir tutum içinde bulunmalıdır. Sosyal medya üzerinden toplumu ümitsizlik ve kaosa sürükleme amacıyla yapılan kara propagandalar ve kışkırtmalara karşı da dikkatli olunmalı, paylaşımların; üzerimize düşen hayati sorumluluğun bilinciyle yapılmasına özen gösterilmelidir. Bu vesileyle; vatanın selameti ve milletimizin bekası uğruna canlarını feda ederek İdlib’de toprağa düşen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabrıcemil diliyoruz.”

Bir cevap yazın