Kaymakam Demiryürek, İskenderun’un 2023 yılını rakamlarla özetledi

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ilçede huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmaların 2023 yılı bilançosunu açıkladı. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yanısıra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce geçtiğimiz yıl yürütülen faaliyetleri tablolar ve rakamsal verilerle ortaya koyan Kaymakam Demiryürek, tarihin gördüğü en büyük felaketlerden biri olan 6 Şubat depreminin hafızalara kazındığı bir yılda, depremin yaralarını sarmak için bütün imkanlarla sahada seferber olan tüm kurumlara teşekkür etti.

2024 yılının bütün vatandaşlara sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eden Kaymakam Demiryürek, “Depremde 7 arkadaşlarını kaybetmelerine rağmen cansiperane görevlerine devam eden İskenderun Emniyet Müdürlüğü personelimize; büyük bir disiplin ile ifa ettikleri asayiş-güvenlik hizmetlerinin yanı sıra, deprem sonrası dönemde verilen her türlü vazifeyi cansiperane bir biçimde yerine getiren İskenderun Jandarma Komutanlığı’mıza, arama kurtarmadan düzensiz göçe, kaçakçılıktan yasa dışı su ürünleri avcılığına kadar “Mavi Vatan”ı korumak için gece gündüz görev yapan İskenderun merkezli Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı birliklerimize, Devletimizin toplumun dezavantajlı kesimlerine uzanan eli olan ve özellikle deprem sonrası dönemde vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlamak için büyük çaba harcayan İskenderun Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne ve tesislerinin bir bölümünü depremde barınma ve depo amaçlı kullandığımız İskenderun Gençlik ve Spor Müdürlüğümü’ze sürece sağlamış oldukları kıymetli katkıları ve yıl boyu yaptıkları fedakar çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

Rakamsal veriler ışığında ilçede, Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonlarda 2023 yılında terörle mücadelede 2 PKK, 4 FETÖ, 51 DEAŞ olmak üzere 57 şüpheli yakalandı, 54 şahıs tutuklandı, 3 kişi de serbest bırakıldı. Kaçakçılık suçlarıyla mücadelede 97 olayda 106 şahıs yakalandı. Asayiş operasyonlarında 507 bin 371 şahıs ile 191 bin 880 araç sorgulandı, GBT sorgularında bin 60 aranan şahıs yakalandı, çalıntı 26 adet otomobil, 51 adet motosiklet, 18 adet elektrikli bisiklet, 18 adet bisiklet ele geçirildi.  Hırsızlık olaylarında 68 kişi tutuklandı, 188 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 101 bin 589 araç kontrolü, 895 araç trafikten men edildi. Farklı çeşitlerde, çok sayıda uyuşturucunun fa ele geçirildiği narkotik olaylarında ise 1649 olayda 1920 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

İlçe Jandarma Müdürlüğünce düzenlenen narkotik operasyonlarda ise çeşitli miktarlarda captagon hap, kenevir bitkisi ve tohumu, metamfetamin ele geçirilirken, 19 olayda 22 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. 2990 gram patlayıcı, 13 adet elektrikli fünye, 4 adet el bombası, 10 adet kaleşnikof tüfek şarjörü, 83 adet fişek, 279 adet makineli tüfek mühimmatı, 2 adet savunma, 1 adet taarruz el bombası, çok miktarda yaşam malzemesi, EYP ve tıbbi malzemenin ele geçirildiği terör suçlarında, 2023 yılında meydana gelen 14 olayda 7 terörist yakalandı, 6 terörist ölü olarak ele geçirildi.

İskenderun Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı’nın 2023 yılı faaliyetlerinde ise terörle mücadele görevleri ve sahil güvenlik görevleri başta olmak üzere İskenderun Körfezi’nde 2941 saat seyir düzenlendi, denize çıkan ya da ticari faaliyet gösteren 2636 tekne kontrol edildi. Yasa dışı avcılıkta 61 yasal işlem gerçekleşirken, çok sayıda avlanma materyaline el konuldu.