İTSO, Osmaniye’deki kaynak sektörüne odaklandı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) iş birliğiyle kurulacak olan Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi 6. Odak Toplantısı Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirildi.

Kaynakçılık sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarına Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili teknik bilgiler verilen toplantıya İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Aksoy, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İSTE Rektör yardımcısı Prof.Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, İSTE İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı aynı zamanda TOBB’un Akademik Danışmanlığını da yürüten Prof.Dr.Nazif Çalış, İSTE Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci ile Osmaniye ve çevresinde faaliyet gösteren iş insanları katıldı.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Aksoy’un İskenderun heyetini makamında kabulünün ardından gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz yaptı.

Kaynakçılık Mükemmeliyet merkezinin bölgede nitelikli ve kalifiye eleman yetiştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Yılmaz, “Kar gözetmeksizin istihdama yönelik yapılan bu yatırım sadece şehrimizi değil, komşu illerdeki insanlarımız için de önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. İSTE, DOĞAKA ve İTSO işbirliğiyle İSTE içerisinde hayata geçirilecek Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi’nin hayata geçirilmesi noktasında sürekli odak toplantılar düzenliyoruz ve bölgemiz iş insanlarını bilgilendiriyoruz. Bugün de Osmaniye’deyiz. Osmaniye, sanayi bakımından özellikle kaynakçılık sektöründe de önemli bir potansiyele sahip. Bu nedenle Yeni kurulacak olan Kaynakçılık Mükemmeliyet merkezinden Osmaniyeli iş insanlarımızın da istifade etmelerini bekliyoruz” dedi.

Odak toplantılarının altıncısını düzenlediklerini söyleyen İSTE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Ersin Bahçeci de, “Sanayi sektöründe artan nitelikli ve sertifikalı kaynakçı (çırak, kalfa, usta, kaynak teknikeri, belgeli kaynakçı ve profesyonel kaynakçı) talebinin karşılanması ve çeşitli projeler geliştirmek suretiyle çalışma başlatıldı. Bu kapsamda, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası, Dörtyol, Kahramanmaraş, Antakya Ticaret ve Sanayi Odalarında toplantılar yaptık.Bugün de Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odasında 6. Odak toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezinde, sertifikalı ve bölgedeki sanayicilerimizin ihtiyacını karşılayacak nitelikli insanlar yetişecektir” dedi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’de, proje ile ilgili Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine ve bölge sanayicilerine konunun önemi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bir cevap yazın