Gurur abidelerine ‘Barış Beratı’

Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği tarafından, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi Üyeleri Kore Gazileri Salman Sarmış, Mehmet Çolak ve Ali Bodur’a gönderilen “Barış Büyükelçiliği Beratları” törenle verildi.

Piri Reis Askeri Gazinosu’nda gerçekleşen berat takdim törenine; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Ahmet Tor Kışlası Komutanı Piyade Albay Orhan Akkurt, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’ndan Üsteğmen Bilal Şimşek, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan ve Dernek Üyesi Gaziler katıldı.

Kore Cumhuriyeti Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Orgeneral Sang-Hoon LEE tarafından imzalanarak gönderilen “Barış Büyükelçiliği Beratı” Gazi Salman Sarmış’a İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk tarafından, Mehmet Çolak’ın belgesi geçtiğimiz yıllarda ebediyete intikal etmesi dolayısıyla eşi Emine Çolak’a Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol tarafından, Ali Bodur’un belgesi de sağlık sorunları dolayısıyla törene iştirak edememesi nedeniyle kızı Lütfiye Bodur’a 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı ve Ahmet Tor Kışlası Komutanı Piyade Albay Orhan Akkurt tarafından takdim edildi.

 

“Kahramanlığın sönmeyen meşalelerisiniz”

Şehitlik ve gaziliğin milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlar olduğunu söyleyen Kaymakam Soytürk, “Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakârlığı ortaya koyan ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir” dedi.

Kaymakam Soytürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın birkaç gün öncesinde gerçekleşen tören vesilesiyle, aziz vatanının bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm şehit rahmet, gazilere de şükran ve tazimle anarak, “Şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerini de saygıyla selamlıyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde aydınlık yarınlara emin adımlarla ulaşmamız temennisiyle, sabır ve metanet ile bu zor günlerin hep birlikte üstesinden geleceğiz” dedi.

İşte o gurur belgesi

Kaymakam Soytürk, Barış Büyükelçisi’nin resmi bildirisini sesli bir şekilde okudu. Resmi bildiride “Kore Savaşı sırasında sizin ve ülkenizin, Kore Cumhuriyeti’nin hürriyeti ve demokrasinin korunmasında göstermiş olduğunuz yardımlardan dolayı, Kore halkı adına, sonsuz teşekkürlerimi sunmaktan onur duyuyorum.

Özgür ülkemizin devamı için, aziz fedakârlığınızın hatırasını kalbimizde daima muhafaza edeceğiz.

Minnet dolu takdirlerimizle, değerli katkılarınızdan dolayı, sizi, Kore Cumhuriyeti halkının bütün iyi dilekleriyle “BARIŞ BÜYÜKELÇİSİ” ilan etmekten onur duyuyor, iki ülke arasındaki saygı ve dostluğun gelecek nesillere örnek olacak şekilde ebediyen devam etmesi umuduyla, size bu Savaşa Katılma Madalyası ile Belgesini sunuyorum” ifadelere yer aldı.

Tören, kahraman gazilerle protokol günün anısına fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

 

 

 

Bir cevap yazın