Eray Albayrak’tan şok diyet uyarısı

İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Diyetisyeni Eray Albayrak, fazla kilolarından rahatsız olanların hızlı kilo verebilmek amacıyla uyguladıkları popüler ve şok diyetlerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti. Kilo verme programlarının bireye özgü olması gerektiğinin altını bir kez daha çizen Albayrak, metabolizmanın düzenli çalışmasına ket vuracak saçma diyetlere karşı da uyardı.

“Her beslenme programı bireye özgü düzenlenmelidir”

Dikkat etmeden ve uygunsuz yollarla kendi başına kilo vermeye çalışanların sağlık sorunları yaşayabileceğini belirten Albayrak, “Birçok diyet rejiminin, tokluğu artıran çeşitli mekanizmaları uyararak vücut ağırlığı kontrolü sağladığı ileri sürülmektedir. Bu diyetler arasında karbonhidrat alımının azaltılması ilkesine dayananlar da oldukça popülerdir. Her geçen yıl, kilo kaybı ve korunumu için yeni yaklaşımlar, popüler diyetler adı altında ortaya çıkmaktadır. Bireye özgü olmayan, diüretik çaylarla dolu, uygun kalori değeri hesaplanmamış veya bir beslenme uzmanı kontrolünde hazırlanmamış popüler olan şok diyetler, sağlığa zarar vermekle kalmayıp, vücut ağırlığı kayıp sürecini kas ve su kütlesinden ağırlıklı kayıplarla geçirmeye ve kısa süre içinde diyete başlanılan kiloların daha üstünde bir değere ulaşmaya neden olabilmektedir. En vahim durum ise bu saçma diyetlerin metabolizmanızın düzenli çalışmasına ket vurmasıdır. Her beslenme programı bireye özgü düzenlenmelidir. Optimal yaşam kalitesine ulaşmada beslenme önemli bir yere sahiptir. Doğru beslenmenin yanısıra, düzenli fiziksel aktivite ile hem fizyolojik, hem psikolojik düzelme haline ulaşılmış olunacaktır” dedi.

“Zayıflamak için bilinçsiz çay ve ilaç kullanımı, son derece tehlikelidir”

İnternet üzerinden veya dışarıdan satın alınan zayıflatıcı ürünlerin kimyasal içerikli olduğunu ve sağlığı olumsuz yönde etkileyeceği uyarısını yapan Eray Albayrak, “Zayıflamak için bilinçsiz çay ve ilaç kullanımı, son derece tehlikelidir. Bu ürünler, vücutta istenmeyen etkilere sebep olabilmektedir. Ayrıca mucize diye nitelendirilen zayıflama ilaçları, sadece sağlığınızı zayıflatacaktır. İçeriğinde tam olarak ne olduğu bilinmeyen ve adeta tehlike saçan zayıflama ilaçlarından uzak durarak, beslenme uzmanından destek alarak, sağlıklı zayıflamanız mümkündür” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın