Yayladağı’nın ilk ‘Hanımağası’

Yayladağı’nda 24 – 25 Ağustos 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 19’uncu  Aba Güreşleri Kültür ve Sanat Festivali’nde Yayladağı tarihinde ilk kez bir kadın güreş hanımağası olarak, güreşlere öncülük edecek. Aba Güreşleri’nin yapıldığı Yayladağı’nda ilk Hanımağa unvanını Ak Parti Hatay Milletvekili Av. Sabahat Özgürsoy Çelik elde edecek.

Güreş müsabakaları başlamadan önce Aba Güreşi’nin gerçekleştirilmesine öncülük  yapan olan Ak Parti Hatay Milletvekili Av. Sabahat Özgürsoy Çelik’e Ağalık Kıyafeti giydirilecek. Festivalin gelecek kuşaklar adına ilerlemesi açısından Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın tarafından teklif edilen Güreş Ağalığını tereddüt etmeden kabul eden Hanımağa Sabahat Özgürsoy Çelik, daha sonra festival programına katılım gösteren güreşseverleri selamlayacak. Gerçekleştirilecek olan selamlamanın ardından Aba Güreşleri protokol konuşmaları başlayacak.

Yayladağı Aba Güreşi, Kültür ve Sanat Festivali’nde Hanım Ağa olarak festivalde bir ilki gerçekleştiren Ak Parti Hatay Milletvekili Av. Sabahat Özgürsoy Çelik, “Kadınlarımızın artık birçok alanda başarılı olduğunu görmekteyiz. Ata Sporu olarak bilinen Aba Güreşleri’nin gelecek kuşaklara aktarılması gençlerimiz açısından çok önemlidir. Ata sporu olan Aba güreşlerini ve diğer spor dallarını da yaşatmaya devam edeceğiz. Bana bu
gururu yaşatan Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın’a teşekkür ediyorum” dedi.

7 PARE TOP ATIŞI İLE START

Yayladağı’nda iki gün sürecek olan 19’uncu Aba Güreşi Kültür ve Sanat Festivali programının birinci günü olan 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü saat 13.30’da Hükümet Konağı önünde 7 Pare Top Atışı ve ardından Atatürk Anıtı’na Çenek Sunumu gerçekleştirilecek. Çelenk sunumunun ardından festival açılış programı ve protokol üyelerinin katılımıyla festival yürüyüşü, açılış kokteyli, En Güzel Teke Yarışması, Lokum ve Yoğurt Yeme Yarışması, Atletizm Yarışması, Animasyon Gösteri, Halk Oyunları ve Ödül Töreni gerçekleştirilecek.

BÜLENT SERTTAŞ KONSERİ

Festivalin ilk günü olan 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü akşam saat 20.00’da Hükümet Konağı önünde başlayacak olan program içerisinde Yöresel Sanatçılar, Kadın Kına Grubu, Türk Sanat Müziği Sanatçısı Orhan Çakmak ve ardından Türk Halk Müziği’nin ünlü sanatçısı Bülent Serttaş tarafından festivale katılanlara yönelik bir konser verilecek.

ABA GÜREŞLERİ İKİNCİ GÜN

19’uncu Aba Güreşi Kültür ve Sanat Festivali programının ikinci gününde Devrent Tesisleri’nde sabah saat 08.00’da Güreşçilerin Kayıt ve Tartı İşlemleri, saat 11.00’da ise güreş müsabakaları başlayacak. Saat 11.00’da başlayacak olan Aba Güreşi müsabakalarına Hatay ve diğer illerden yaklaşık bin güreşçinin katılım göstereceği 19’uncu Aba Güreşi Kültür ve Sanat Festivali, akşam saat 19.00’da yapılacak olan Ödül Töreni ile sona erecek.

Bir cevap yazın