Alternatif rota Arsuz mu?

Defne Su Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş. tarafından, Muğla Milas İlçesi Tahtakoz Açıkları mevkiinde faaliyet gösterirken mecburi yer değişikliğiyle yönünü Arsuz Pirinçlik Mahallesi Deniz açıklarına çeviren ’Göbeme Su Ürünleri Yetiştiriciliği Projesi için Hatay Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED Gerekli değildir kararı verdi.

Kapasitesini 180 ton/yıldan 1.500 ton/yıla, üretim alanını da 6.000 metrekareden 30.000 metrekareye artırma talebinin onay aldığı kültür balıkçılığı projesiyle deniz yüzeyinde oluşturulacak Polyethylen Kafeslerde Çipura, Levrek, Sarıkuyruk Granyöz, Sinağrit gibi değişik balık türlerinin üretimi gerçekleştirilecek.

Muğla İli, Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi, Tahtakoz Açıkları mevkiinde faaliyet gösterirken mecburi yer değişikliği ile Arsuz İlçesi’ne taşınması uygun görülen “Defne Su Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş.”nin, “Göbeme Su Ürünleri Yet. Projesi” kapasitesini 180 ton/yıldan 1.500 ton/yıla, üretim alanını da 6.000 metrekareden 30.000 metrekareye artırma talebinin yer aldığı söz konusu firmanın talebi, metrekare 30.000 üretim alanında 950 ton/yıl kapasite olarak  onaylandı.

Deniz yüzeyindeki kafeslerde 950 ton/yıl kapasiteli ve değişik türlerin üretimini gerçekleştirecek olan proje kapsamında deniz yüzeyinde tahsis edilen 30.000 m2 alan yüzeyinde oluşturulacak ağ kafeslerde dışarıdan temin edilecek 2-15 gr aralığındaki yavru balıkların ağ kafesler içerisinde, ekstruder yem kullanılmak suretiyle porsiyonluk ağırlığa (300- 350 gr’a kadar çipura – levrek–Sinağrit, 500 gr’a kadar Sarıkuyruk ve Granyöz) getirilinceye kadar beslenmesini, uygun ağırlığa gelen balıkların hasat işlemi yapılarak piyasaya arzını kapsıyor.

Bir cevap yazın