Tarihi eser kaçakçılarına ‘KOM’ baskını!

Hatay’da tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, İskenderun ve Reyhanlı ilçelerinde Roma, Bizans ve Hellenistik döneme ait çok sayıda sikke, obje ve 2 adet mozaik ele geçirildi. İki ilçedeki operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı.

Tarihi eser kaçakçılığına yönelik İskenderun’da yapılan araştırma ve çalışmalarda ilçede durdurulan A.K.A ve A.A.’nın aracında yapılan aramada;   Roma, Bizans ve Hellenistik döneme ait olduğu değerlendirilen 1206 adet gümüş ve bronz sikke ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 kişi hakkında 2863 SKM’ den adli işlem yapıldı.

Reyhanlı’da ise bir ikamete baskın yapan ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri, yapılan aramada İslami Döneme ait olduğu değerlendirilen 186 adet bronz ve 96 adet gümüş sikke,  Roma Dönemine  ait olduğu değerlendirilen 161 adet sikke ve 2 adet mozaik,  Bizans Dönemine ait olduğu değerlendirilen 122 adet sikke, 70 adet bronz ağırlık, Helenistik Döneme ait olduğu değerlendirilen 29 adet bronz sikke, 3 adet mühür baskısı ile 65 adet heykel ve obje ele geçirdi. Konu ile ilgili olarak yabancı uyruklu A.A. hakkında adli işlem yapıldı.

Bir cevap yazın