Hatay’da mesleki eğitim yeni bir boyut kazandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’daki 4 Organize Sanayi Bölgesi için 3 ilçede 3 ayrı Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışını yaptı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezlerinin toplu açılış programı kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, İskenderun OSB ve 2. OSB için Sarıseki Çelik İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Payas OSB için Payas Mesleki Eğitim Merkezi, Antakya OSB için ise Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki Eğitim Merkezleri’ni de eğitime açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ekonomisi, sanayisi ve eğitim sistemi adına çığır açan bir projeyi daha gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının iş birliğinde gerçekleştirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi’nin, ülkenin temel ihtiyaçlarından birini daha giderdiğini ifade etti.

Ülkede üretim ve istihdamın lokomotifi hâline gelen organize sanayi bölgelerinin bu projeyle eğitim alanında sorumluluk üstlendiğini söyleyen  Cumhurbaşkanı Erdoğan, teori ile pratiği başarıyla buluşturan, eğitim-öğretimde kamu-özel dayanışmasını güçlendiren bu güzel projenin, ülke, millet, öğrenciler, öğretmenler ve iş dünyası için hayırlara vesile olmasını diledi.

İşsizliğe son!

Törene katılan Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de Hatay’da açılan 3 ayrı Mesleki Eğitim Merkezi’nin bölgeye katkılarına değinerek, “Bu okullarımızda koordinasyonun sorunsuz bir şekilde sağlanabilmesi için OSB irtibat büroları da oluşturduk. İlimizdeki tüm meslek liseleri ile Organize Sanayi Bölgeleri arasında köprü vazifesi görecek olan bu merkezlerimiz aynı zamanda işverenin ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda kalifiye eleman yetiştirmek için öğrencilerimizi yönlendirip yol haritası çizmelerine yardımcı olacak. Sanayicinin ihtiyaçları doğrultusunda kalifiye eleman yetiştirilmesi için sürekli bir iletişim sağlanmış olacak. İstenilen ve ihtiyaç duyulan yerlere de kalifiye gençlerimiz yönlendirilmiş olacak. Bu sayede okullarından mezun olan gençlerimiz işsizlik gibi bir sorunla karşı karşıya kalmamış olacak. Ayrıca bu okullar ve diğer meslek liseleri, işletmelerde çalışan insanlarımızın açık lisede okuyan ya da okulunu bırakmış, liseyi tamamlayamamış veya bitirmiş, ustalık ve usta öğretici belgesi olmayan insanlarımıza da ulaşarak onların eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı olacak. Bu sayede meslekte gerekli olan belgeleri almaları sağlanarak işlerini kolaylıkla yapabilmelerine imkan tanınacak. Bu çalışmaların beraberinde de genç işsizliği azaltma noktasında ciddi bir etkisi olacağına inanıyorum. Hatay’ımıza, sanayicilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Bir cevap yazın