Arsuz, 2020’de altın çağını yaşayacak!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz’u turizm yönünden uçarak dev projelerle ilgili gelinen son noktayı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde, kamuoyuyla paylaştı. Festivaller şehri Arsuz’da hayata geçecek olan HADO, yat limanı, su sporları merkezi, balıkçı barınağı gibi bir çok yatırımın yanısıra sokak sağlıklaştırma projesiyle de Arsuz’un 2020 yılında ihya edileceğini ifade eden Kaymakam Sarı, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın girişimleriyle yapımı tamamlanan Samandağ-Arsuz bağlantı yolunun da Arsuz’a turizm açısından büyük bir ivme kazandıracağını ifade etti.

Hastane projesi bitmek üzere

Arsuz’da eksikliği ciddi oranda hissedilen Arsuz Devlet Hastanesi ile ilgili bilgiler veren Kaymakam Sarı, bakanlık tarafından proje ihalesi yapılan hastanenin projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini ve proje bitiminin ardından da yapım aşamasına geçileceğini anlattı.

Arsuz adını dünyaya duyuracak!

Arsuz’un turizm, tarım, doğa ve su sporları yönünden Hatay’ın vitrini olduğunu vurgulayan Kaymakam Musa Sarı, “Yeni bir ilçe olduğumuz doğru. Birçok eksiğimiz bulunuyor. Ama buna rağmen gelişmeye ve eksikliklerini kapatmaya eğilimli olan bir ilçeyiz. Çok güzel bir hükümet konağına sahip olduk. Türkiye’nin en güzel en donanımlı hükümet konağı bizde. Arsuz için her zaman hastaneden bahsedildi. Hastanemizin proje aşamasının bitiminin ardından, yapım aşamasına geçilecek. Bunun yanı sıra çok büyük projeleri hayata geçirdik. Sayın Valimizin Arsuz’a verdiği değerle hayata geçen Samadağ-Arsuz bağlantı yolunun geçtiğimiz günlerde altyapısı tamamlandı. Sadece asfaltlanması, hava şartları dolayısıyla bahara kaldı. Bu bağlantı yolunun hemen yanına 25 km’lik bir bisiklet yolu projesi oluşturuldu.  Madenli’de ‘Yat limanı, su sporları merkezi ve HADO’ projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Bildiğiniz gibi Mersin’den bu tarafa bir yat limanı yok. Bu büyük bir eksiklikti. Geri planında da güzel kafe ve restoranlar açılacak. HADO için HBB’ye yer tahsisi yapıldı. Şuan HBB yetkilileri, imar ve izin çalışmalarını yürütüyorlar. Sonrasında ihtiyaç duyulan bekleme salonu, gişeler, gümrük gibi yerlerde bu projeye dahil edilecek. Bu da ayrı bir çekim merkezi haline getirecek Arsuz’u ve bütün bölgemizi” dedi.

Alaçatı örneği

Arsuz’u Alaçatı yapmak için çalışmaların hızla sürdüğünü anlatan Kaymakam Sarı, “Bizler artık festival düzenlemek isteyenlere tarih vermeye başladık.  En büyük festivalimizi geçen yıl ‘Rock festivali’ ile yaptık Yüzbinlerce insan Arsuz’a akın etti. Bu yıl da Rock festivalini 23-26 Temmuzda yapacak şirket festival için bilet satışlarına başladı. Bunun yanısıra Color-Life festivalini gerçekleştiren şirket arayıp tekrardan tarih istedi. Onlara da 20-30 Ağustos tarihlerini vereceğiz. Bizim Arsuz Fest’imiz var. Amacımız; Arsuz’u en iyi şekilde tanıtmaktı. Asıl amacımıza ulaştık. Bununla birlikte ‘Sokak Sağlıklaştırma’ projemizi hayata geçirdik. Eski Arsuz diye bilinen sokağımızda bulunan evlerimizi mavi beyaza boyadık. Duvarlarına üç boyutlu sosyal mesaj içeren resimler çizdirdik. O duvarları görenler, o resmin bir parçası olarak kendisini görüp sürekli fotoğraf çektirmeye başladı. Paşa çeşmemizi canlandırarak bir dış çekim alanı yarattık. Arsuz’un dar sokaklarını Alaçatı gibi yapmak için niyetlendik. O dar sokaklardan birinde bulunan konağı Petek Pastanesi vakıflardan aldı ve Arsuz’a Nisan ayında Petek Pastanesi şube açacak. Belediye meclisimizde alınacak kararla, üç yıl içerisinde Arsuz merkezde bulunan tüm evler mavi beyaza boyanacak. Bu da gerçekleştiğinde bodrum havasında bir Arsuz yaratacağız. Hatta yapabilirsek konağın bir tanesinde ipekçilikle ilgili yâda başka bir şeyin ham halinden başlayarak yapım aşamasına kadar ki süreci gösteren bir yer yapıp son haliyle satışını sağlayacağız” dedi.

Bir cevap yazın