İskenderun, Hatay’ın sportif geleceğine mühür vuracak!

Dev yatırımların imza töreni ve bir dizi inceleme için İskenderun’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 5 Temmuz Stadı’nda yaptığı incelemede antrenman yapan 5 Temmuz İskenderunspor futbolcuları ile biraraya geldi.

Hatay Stadı’nın ardından 5 Temmuz Stadı, İskenderun Kapalı Spor Salonu, İskenderun Teknik Üniversitesi yeni stadyum alanında inceleme yaptıktan sonra, ,İskenderun Teknik Üniversitesi Kütüphane açılışını gerçekleştirdi. İskenderun’un kültür hayatına önemli katkı sunacak olan kütüphanede Öğrenci Toplulukları Temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Kasapoğlu’na Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Sabahat Özgüsoy, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Varlık Fonu Üyesi Fuat Tosyalı, İseknderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, iş dünyası ve çok sayıdan partili katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak olan İskenderun Stadyumu, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Basketbol Sahası, Antrenman Spor Salonu, Mahalle Tipi Futbol Sahasından oluşan İskenderun’a 19 spor tesisi ve Belen’e de 3 spor tesisinin protkol imza töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu, İskenderun’un, Hatay’ın geleceğine önemli bir mühür vuracağını söyledi.

İlmin, irfanın, hoşgörünün, medeniyetin şehri Hatay’da bulunmanın ayrı bir heyecan ve mutluluk olduğunu ifade eden Kasapoğlu, bugün bereketli bir günü yaşadıkları söyledi.

Hatay Stadı’nın hemen hemen bitme noktasına geldiğini, önümüzdeki sezondan itibaren stadın Hatay’a ve spor camiasına hayırlar getirmesini dileyen Kasapoğlu, İskenderun’da gerek gençler gerek spor ve sporcular, gelecek nesiller için çok önemli yatırımları hayata geçirmenin çabasını verdiklerini belirtti.

Bakan Kasapoğlu, bugün İskenderun’da attıkları imzalarla yarınların şampiyonlarını, yıldızlarını Hatay’dan çıkaracaklarına inandıklarını vurguladı.

Bakanlık olarak ülkenin her bir köşesinde, ilçelere, köylere varana kadar tesislerinin olduğunu dile getiren Kasapoğlu, pek çok branşta sporu tabana yayma noktasında çalışmaları ve gayretleri daha yukarılara taşıyacaklarını söyledi.

İskenderun’un bir takım eksikliklerinin olduğunu bildiklerini dile getiren Kasapoğlu, ilçenin her karış toprağına hizmet edeceklerini belirtti.

İlçeye yapacakları yatırımlarla ilgili bilgi aktaran Bakan Kasapoğlu, sadece futbolda değil, bütün branşlarda desteklerinin olacağını, mevcut yüzme havuzunu modernize etmenin yanında bir tane de yarı olimpik yüzme havuzu yapacaklarını, 10 mahalle tipi futbol sahasını, 5 çok amaçlı mini basketbol sahasını ve 2 antrenman spor salonunu İskenderun’a kazandıracaklarını kaydetti.

Amaçlarının sporu yaşam biçimi haline getirmek olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, “Nasıl her gün birtakım günlük aktivitelerimiz var, o aktivitelere mutlaka sporu eklemek durumundayız. Sporun zihinsel, bedensel ve sosyal anlamda bir sağlık vesilesi olduğunu hiç bir zaman unutmamız gerekiyor.” dedi.

Kasapoğlu, bu anlamda yerel yönetimlerin kendileri için çok önemli bir ortak olduğunu söyledi.

Belen ilçesine de semt sahası ve 2 basketbol sahası yapılacağının sözünü veren Kasapoğlu, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesini dikkate aldıklarını, bu inançla memleketin her karış toprağına hizmet etmenin, yatırım yapmanın gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.

Kasapoğlu, konuşmasının ardından yapılacak spor yatırımlarının protokolünü imzaladı ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı makamında ziyaret etti. Bakan Kasapoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra İskenderun Girişim Grubu ile birlikte akşam yemeğinde biraraya geldi.

Bir cevap yazın