Arsuz’un üreten elleri EXPO’ya hazır

Arsuz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İlaç ve Baharat Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu Öğretmeni Ziraat Mühendisi Leyla Sakaroğlu, eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlediği uygulama ve eğitim gezileri çerçevesinde kursiyerleri ile birlikte Hatay’a çıkarma yaptı.

Ülkemizde ilk ve tek olan “Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Müzesi’nin ardından, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin EXPO2021 projesinde yer alan ilaç ve baharat bitkileri bahçesi ve Gastronomi Proje Ofisi’ni kursiyerleriyle birlikte ziyaret eden Sakaroğlu, Hatay EXPO 2021 Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi ve Antakya Doğa Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Biyolog Dr. Samim Kayıkçı’yla EXPO’ya nasıl katkı sunabilecekleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Doğru tarımsal üretimi arttırmak ve bu doğrultuda öncelikle kadınlara ve gençlere istihdam sağlamak açısından vermiş oldukları kursların önemine dikkat çeken Leyla Sakaroğlu, ekim – dikim ortamı hazırlayabilen, uygun gübreleme yapabilen, hastalık ve zararlılarla mücadele edebilen ve üretim tekniklerini kullanarak ilaç ve baharat bitkileri yetiştirebilen kursiyerlerinin EXPO 2021’in Medeniyetler Bahçelerine her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

EXPO’nun bir etabının Arsuz’da yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakaroğlu, projeyi incelerken, Arsuzlu kursiyerlerinin Karaağaç Mahallesi’ndeki botanik EXPO’da ülke bahçelerinin kurulmasına, kentinin kimliğine ve kentsel yaşama çok önemli katkılar sağlayabileceklerini ifade etti.

Tarımsal alanda mesleki yeterlilik kazandıran İlaç Ve Baharat Bitkileri Yetiştiriciliği Kursu’nun eğitim faaliyetleri kapsamında düzenledikleri uygulama ve eğitim gezisinin gerçekleşmesine katkı sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi  Prof. Dr. Nazan Savaş’a katkılarından dolayı teşekkür eden Leyla Sakaroğlu, kurs sonunda mezun olup sertifika alan kursiyerlerin meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda tarımsal amaçlı kooperatif ve üretici birliklerinde, üniversitelere ve belediyelere bağlı üretme çiftliklerinde ve tarla bitkileri işletmelerinde çalışabildiklerine  dikkat çekti.

Bahçe ve botanik EXPO’ların kentin çitçisini dünya standartlarında eğiterek, dünya rekabetine hazırlayan ve dünya pazarlarına açan bir kırsal kalkınma projesi olduğunu belirten Hatay EXPO 2021 Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi, bölgenin sürdürülebilir olması için gerekli altyapının hazırlanması amacıyla örnek bir EXPO Bahçesi yapmayı hedeflediklerini vurgulayarak, kadınların desteğine teşekkür etti.

Bir cevap yazın