Arsuz’un teknoloji ışığını kaymakam yaktı!

Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Arsuz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans tarafından hibelendirilen “Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım”  isimli Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Konsorsiyum projesinin ilk ayağı olan Prag/Çekya hareketliliği gerçekleşti.

Arsuz’dan Uluçınar Ortaokulu, Konacık İlkokulu, Hüyük Ortaokulu, Hacıahmetli Ortaokulu, Üçgüllük Ortaokulu, Yukarıkepirce Ortaokulu’nun dâhil olduğu projenin ilk hareketliliğinin öğretmen ve idarecilerin mesleki yaşantılarına çok büyük katkısı olduğunu söyleyen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Eğitimde Prag örneği

Proje kapsamında dahil olan eğitimcilerin edindikleri mesleki becerileri kendi okullarında da uygulayacaklarını söyleyen Kaymakam Musa Sarı, “Eylül 2018’de başlayan ve 12 ay boyunca devam edecek olan proje faaliyetlerimiz süresince her ay teknolojinin ışığında eğitim öğretim faaliyetleri yapmaya özen gösteren 18 katılımcımız, Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen Prag (Çekya) kurs hareketliliğinde edinmiş oldukları kişisel ve mesleki becerileri kendi okullarında uygulayacak ve derslerine entegre edeceklerdir“ dedi.

“Yenilikçi eğitim teknolojileri Arsuz’da da uygulanacak”

Arsuz Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Proje Ofisi Koordinatörleri Nilgün Savaş ve Kübra Yıldız, Arsuz’da bir ilk olan projenin birinci etap Prag/Çekya hareketliliği hakkında yaptıkları değerlendirmede, “Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım’’isimli projemizde; eğitimde kaliteyi arttırmak, daha interaktif ve eğlenceli bir eğitim ortamı oluşturmak ve kalıcı izli öğrenmeler gerçekleştirmek hedeflenmektedir. Bu amaçla, konsorsiyum ortağı okulların öğretmen ve idarecileri projenin ilk ayağı olan Prag’da düzenlenen teknolojik araçların, web2.0 araçlarının, e-öğrenmenin hem sanal ortamda hem de geleneksel sınıflarda uygulanışını gösteren 5 günlük “Eğitimde BİT Kullanımı” kursuna katılım gösterdi. 5 gün devam eden kurs boyunca katılımcı öğretmen ve idarecilerimiz eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri hakkında teorik bilgi kazanmış olmanın yanı sıra birbirinden farklı uygulamalar yapma ve yeni web 2.0 araçları öğrenme şansı elde etti. Eğitim öğretim faaliyetlerinde sıkça kullanılması gereken ve öğrencilerde kalıcı öğrenme sağlayan web 2.0 araçlarından ; Edmodo, Prezi, Flubaroo, Moovly, Prodigy, Google Calendar, Expeditions, Slido, Scratch, Kahoot, Lego ile öğretim, Flipped Calssroom, Too Noisy gibi yenilikçi ve yaratıcı öğrenme araçlarıyla bireysel ve grup çalışmaları yaparak uygulama yaptık. Proje kapsamında Prag/Çekya’da bulunan Sunny Canadian Schools isimli uluslararası eğitim veren bir okula teknik gezi düzenleyerek yurtdışındaki eğitim faaliyetlerini ve teknolojinin eğitimde kullanımını yerinde inceleme fırsatı bulduk. Yenilikçi eğitim teknolojilerinin yurtdışında nasıl kullanıldığını katıldığımız farklı branşlardaki derslerde görerek, kendi okullarımıza nasıl uyarlayabileceğimiz konusunda bilgi sahibi olduk” bilgisini paylaştı.

Nilgün Savaş ve Kübra Yıldız, “Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım “isimli projenin tüm okullara örnek teşkil etmesini ve gelişen teknoloji ile birlikte ilçedeki eğitim kalitesini arttırmasını temenni ettiklerini belirtti.

“Prag ile kültürel bağ kurduk”

Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez de projenin Prag ve Arsuz arasında kültürel kaynaşma sağladığına değinerek, “Projemizin ilk hareketliliği olan Prag’da yapılandırılmış kurs faaliyetimizde edindiğimiz eğitim içerikli deneyimler ve yenilikçi teknolojilerin ülkemize nasıl entegre edileceğini öğrenme fırsatı elde ettik. Kurs süresinden arta kalan zamanlarda Çekya’nın kültürel ve tarihi dokusunu tanıma ve turistik yerlerini gezme şansı elde ettik. Kültürel anlamda benzerliklerimiz ve farklılıklarımız üzerine yoğunlaşarak kültür kaynaşması sağladık” dedi.

Bir cevap yazın