Muhtarlar, Lütfü Savaş’ı böyle anlattı!

Hatay Muhtarlar Derneği, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a destek vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Derekuyu’da oluşturulan yanlış algı dolayısıyla düzenlenen toplantıda, Başkan Lütfü Savaş’ın doğal, samimi ve mizahi tavrına dikkat çeken muhtarlar, ”
Hatay’ın evladı olarak her zamanki mizahı tavrı ve şakalaşması ile konuşan başkanımızı özü sözü bir olduğu için, kalbinde kötülük olmadığı için seviyoruz” diyerek, Başkan Savaş’a sevgilerini dile getirdi.

Başkan Lütfü Savaş’ın Arsuz’un Derekuyu Mahallesi’ndeki vatandaşlarla gerçekleştirdiği samimi ve esprili sohbetin farklı bir yöne çekilmesi ve olumsuz algı oluşturulmaya çalışılması ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü, “Lütfü Başkanımızı, Antakya Belediye Başkanlığı döneminden bugüne tanımaktayız. Önce Antakya’da sonra da Hatay’da herkese eşit mesafede hizmet ulaştırma çabası içerisinde olan ve bu uğurda gecesini gündüzüne katan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza destek olmak amacıyla halkın nabzını tutan muhtarlar olarak bu basın açıklamasını yapmayı gerekli gördük. Derekuyu’da oluşturulan yanlış algı basın açıklamamızın asıl sebebidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyoruz. Ama bu konu Cumhurbaşkanımıza yanlış lanse edildi. Keşke videonun tamamı izletilseydi. Başkanımız Hatay’ın evladı olarak her zamanki mizahı tavrı ve şakalaşması ile konuşmuştur. Biz başkanımızı bu şekilde sevdik. Özü sözü bir olduğu için kalbinde kötülük olmadığı için sevdik” dedi.

“Derekuyu sakinleri Lütfü Başkanı çok seviyor”

2009 ve 2014 yılları arasında Derekuyu Mahalle Muhtarlığı görevinde bulunmuş Yusuf Gökçe ise, Derekuyu halkının Başkan Savaş’ı sevdiğini vurgulayarak “Lütfü başkanımızı 2009 yılından bu yana tanıyorum. O zamanki mütevazı ve samimi üslubundan hiçbir şey değişmemiştir. Olaydan sonra köylü kadınlarımızla konuştum. Kimsenin bir tepkisi bir art niyeti yok. Mahalle muhtarının o gün orada olmamasından dolayı sorunlarını hep birlikte dile getirmeye çalışmışlar. Bu da farklı anlaşılmış. Mahallemizin insanları Lütfü başkanımızı seviyor ve ziyaretlerinden de oldukça memnun. Seçim üzeri birileri malzeme arıyor. Birileri bu konuyu farklı yöne çekmeye çalışıyor” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın