Yiğitler, Hatay’da çıktı meydana!

Hatay Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Hatay’ın anavatana katılışının 79. yıl dönümüne istinaden gerçekleştirilen Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası start aldı.

Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu tarafından Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi Aba Güreşi alanında gerçekleştirilen şampiyonada 30 ilden 745 sporcu 10 sıklette er meydanına çıkacak. Festival havasında gerçekleşen şampiyona sonunda dereceye giren sporculara 100 bin lira ödül dağıtılacak.

“Geleceğe kültürel miras bırakmak istiyoruz”

Şampiyonanın açılış startını veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı konuşmada Aba güreşi sporunun gelecek nesillere aktarılması için çaba verdiklerini anlatırken, “Bugün Hatay’ın Anavatana katılışının 79’uncu yılını kutlamaktayız. Bu çerçevede 1-2 Eylül’de yapacağımız Dünya Aba Güreşi Şampiyonası için ön hazırlıkları yapıyoruz. Türkiye Şampiyonası’nda dereceye girenleri orada güreştirmek amacıyla bu organizasyon festivalimize oldukça renk katacak. 9’uncusunu yapacağımız Dünya Şampiyonası öncesinde gittikçe büyüyen bir ailemiz var. Bu aile içerisinde ata sporumuza emek veren arkadaşlarımız var. Bunların en başında gece gündüz çalışarak Aba Güreşi adına kitaplar yazan ayrıca tüm dünyada Aba Güreşini tanıtarak Hatay’ı tüm dünyaya tanıtan Prof. Dr. İbrahim Öztek’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu etkinliklerde ekonomik bir kazanç elde edilmiyor. Biz bu sporun bizden sonraki nesillere armağan olarak kalmasını istiyoruz. Savaşın gölgesinde bir şehir olmamıza rağmen çok büyük organizasyonlar yapıyoruz. 9 yıldır da Aba Güreşini dünyaya yaymak için çaba sarf ediyoruz” derken, 750 sporcuya başarılar diledi.

Mersah alanı, hem dünyada hem de Türkiye’de tek

Dünya Aba Güreşi Federasyonu 2. Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek de 9 sene önce 50 sporcu ile başlayan müsabakaların bugün 750 sporcuya ulaştığını belirterek, “Önceleri birkaç ilden katılım gerçekleştirilirken şu anda 40 ilden gelen sporcularımız var. Başkan Savaş’ın Hatay’a kazandırdığı Aba güreşlerinin gerçekleştirildiği mersah alanı, hem dünyada hem de Türkiye’de tek olma özelliğine sahip. Biz bu sporu 50’ye yakın ülkeye tanıtmayı başardık. Emeği geçen herkese candan teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın