Bu künefe Hatay’ın doğum gününe özel

Hatay’ın Anavatana katılışının 79.yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 79’ncu yılına özel olarak hazırlattığı 79 metrelik künefe 5 dakika içerisinde tükendi.

Antakya Atatürk Caddesi’nde gerçekleşen etkinlikte, üzerinde UNESKO Gastronomi Şehri Hatay yazılı künefeyi yüzlerce Hataylıya önlüklerini giyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu ve CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ikram etti.

Künefe şöleninin Hatay’ın Kurtuluş yıldönümünde her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini söyleyen Başkan Savaş, “Hatay’ın Anavatana katılışının 79. Yılı dolayısıyla Atatürk Caddesi’nde 79 metrelik künefe törenine hoşgeldiniz. Bizler bugünlere kolay gelmedik. Bugünlere atalarımızın yaklaşık 16 yıl süren kutsal mücadelesi sonucu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok büyük desteğiyle önce kendimiz 10 ay 20 gün bir devlet olduk. Daha sonra da kendi isteğimizle Türkiye’nin ’Serhat Şehri’ olduk. 23 Temmuz, inancın, birlikte hareket etmenin, kararlılığın ve cesaretin sarsılmaz gücüdür. 23 Temmuz, azın çok olduğu, hasretin mutluluğa döndüğü, değeri hiçbir para birimiyle ölçülemeyecek kadar değerli bir gündür. 23 Temmuz, Hataylıların doğum günüdür. Doğum günümüz kutlu olsun” dedi.

Başkan Lütfü Savaş’ın konuşmalarının ardından ilk künefe protokol tarafından vatandaşlara ikram edildi. Yoğun katılımın olduğu künefe şölenindeki 79 metrelik künefe kısa sürede tükendi.

Gerçekleşen künefe şenliği, Gürcistan Halk Dansları Grubu’nun gösterileriyle son buldu.

 

Bir cevap yazın