Erdoğan, bakın Hatay’ı nasıl özetledi?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Hatay İtfaiye Meydanı’nda düzenlenen mitinginde Hataylılar’a hitap etti.

Konuşmasına, “Akdeniz’in incisi, dayanışmanın şehri, kardeşliğin şehri, kültürün, turizmin, tarımın şehri Hatay… Seni kalpten selamlıyorum.” diyerek başlayan Erdoğan, şehrin medeniyetler bahçesi ve hoşgörü abidesi olduğunu söyledi.

Erdoğan, Hatay’ın, Türkiye’nin iftihar tablosu olduğunu belirterek “Ülkemizin Ortadoğu’ya açılan kapısı Hatay… Sizleri gönülden selamlıyorum. Türkmen’i, Kürt’ü, Arap’ıyla senin kardeşliğini selamlıyorum Hatay. Müslüman’ı, Hristiyan’ı, Musevi’siyle senin hoşgörünü selamlıyorum Hatay. Kiliselerin, camilerin, havralarınla senin barış içinde yaşama kültürünü selamlıyorum Hatay. Terörle mücadelede kanlarıyla destan yazan şehitlerini selamlıyorum Hatay…” ifadelerini kullandı.

“24 Haziran’a hazırız”

Alandaki kalabalığa, 24 Haziran için hazır olup olmadıklarını soran Erdoğan, ” Hatay siz bugün bir başka güzelsiniz, şu muhteşem kalabalığa bak. Siz tabi göremiyorsunuz arkada neler var, bu ne coşku, bu ne heyecan. 24 Haziran inşallah yine böyle olacak Birilerine o dersi vermeye hazır mıyız? Bugün bizi muhabbetle bağrınıza bastığınız için her birinize teşekkür ediyorum. Hatay’dan öyle bir ses verelim ki sınırın öte yanında duyulsun. Buradan öyle bir haykıralım ki eli kanlı zalimlerin yüreği hoplasın. Şimdi bu meydandan öyle bir seslenelim ki mazlum gönüllere inşirah olsun. Hatay, irade, erdem ve cesaretle Türkiye’yi şahlandırıyor muyuz? 24 Haziran’da güçlü Meclis, hükümet ve Türkiye için cumhurbaşkanlığında şahsımı, Meclis’te AK Parti’yi desteklemeye hazır mıyız?”

“Hatay, gurur ve ilham kaynağımızdır”

Erdoğan, ülkeye 1939 yılında katılan Hatay’ın, işgalin acısını ve bağımsızlığın kıymetini en iyi bilen şehirlerden olduğunu vurguladı.

Hataylıların yıllarca ana yurda bağlanmanın hasretini çektiğini hatırlatan Erdoğan, “Biz Hatay’a bakınca sadece Türkiye’nin ahengine şahitlik etmiyoruz, aynı zamanda hürriyet ve adalet için verilmiş o destansı mücadeleyi görüyoruz. Biz Hatay’a bakınca hoşgörü ve dayanışmayla beraber, vefayı, cesareti, sadakati ve vatan aşkını da görüyoruz. Hatay, bize üzerinde yaşamış nice nice gönül sultanının emanetidir. Hatay bize Gazi Mustafa Kemal’in emanetidir. Gazi Mustafa Kemal, ‘Hatay benim namusumdur, Hatay’ı mutlaka alacağım’ diyerek son nefesine kadar Hatay’ın kurtuluşu, bağımsızlığı için mücadele etti. Her ne kadar Gazi’nin ömrü, o güzel vuslatı görmeye yetmese de Hatay 29 Haziran 1939 tarihinde özgürlüğüne kavuştu. Şu anda biz de Gazi gibi, ‘Hatay bizim namusumuzdur, muhakkak Hatay’ı ayağa kaldıracağız’ diyoruz” dedi.

“Bu şehri kökenlere göre asla ayırmadık”

Hatay’ı ihya etmek için 16 yıldır aralıksız çalıştıklarını, çabaladıklarını ve hizmet ürettiklerini anlatan Erdoğan, “Diğer partiler gibi bu şehri kökenlere, meşreplere, siyasi görüşlere göre asla ayırmadık. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Süryani, Musevi, Protestan, Ortodoks, Katolik… Hatay’da her kim varsa, her kim bu şehirde yaşıyorsa, ayrım yapmaksızın, hepsini bağrımıza bastık” dedi.

“Laf değil, icraat üretiyoruz”

Erdoğan, Hatay’ın kapısını seçim dönemlerinde çalan, Hataylıları yalnızca oy sandığı ufukta görününce hatırlayanlardan olmadıklarının altını çizdi.

Başbakanlığı ve cumhurbaşkanlığı döneminde şehre geldiğini hatırlatan Erdoğan, “Zeytin Dalı Operasyonu sebebiyle de iki kez Hatay’a geldim. Niye? Çünkü Afrin’i teröristlerden temizleme mücadelesinde ben, Hataylı kardeşlerimi yalnız bırakamazdım” diye konuştu.

Erdoğan, alt ve üst yapısı, yolları, sokakları, turizmi, tarımı, sanayisiyle 16 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak bir Hatay inşa ettiklerini belirterek “16 yılda 27,5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Biz laf üretmiyoruz, icraat üretiyoruz. Biz bir icraat kadrosuyuz. Biz bir icraat kadrosuyuz, Hatay için bu yapılmalıydı. Hatay’a 25 bin seyircili bir stadyum kazandırıyoruz. Şimdi bu yıl sonunda bitirmeyi hedefliyoruz. Bir müjdem daha var, ülkemizin farklı şehirlerine yaptığımız gibi millet bahçelerinden birini de Hatay’a kazandırıyoruz..” değerlendirmesinde bulundu.

Millet kıraathaneleri kuracağız

Toplam maliyeti 750 milyon lira olan Dörtyol-Hassa yolu çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdoğan, “ Hataylı kardeşlerimiz için Amanosları deliyoruz, tünel açıyoruz. Amanos dağlarına tünel açarak Hatay’ın iki yakasını birleştiriyoruz. Gaziantep-İskenderun arası düşecek, Kilis İskenderun arası 40 kilometre kısalacak. Ferhat nasıl Şirin için dağları deldi, biz de halkımız için dağları deliyoruz. Hatay havalimanına bir terminal binası kazandırdık. Hatay’ın su hasretini bitirdik, 4 baraj ve 2 gölet daha inşa ediyoruz. 1974’te yapılan Tahtakörü Barajı’nı yükselterek su kapasitesini yükselttik. Yeni bir projem daha var onu söyleyeyim. Millet kıraathaneleri kuracağız. Bay İnce yanlış anlayabilir. İskambil oyunlarının oynandığı yer anlayabilir, burası tamamen kitaplarla dayalı döşeli kütüphane, içinde çayı kahvesi olacak, gençlerimiz yaşlılarımız gelecek hem kitabını alacak, hem çayını kahvesini yudumlayacak. Buralar ücretsiz ve 24 saat açık olacak” dedi.

 

 

Bir cevap yazın