ATİB, lideriyle ses verdi

Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Merkezince Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen iftar yemeğinde ATİB Kurucu Genel Başkanı Musa Serdar Çelebi’nin konuşması uzun süre alkışlandı. Dünyadaki tüm İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara vurgu yapan Çelebi, hoşgörü ve kardeşliğin sergilendiği mübarek Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olmasını diledi.

‘Sıkıntılara duyarsız kalamayız’

İftar programının insanlığı daha çok kucaklayacağına olan inancını yineleyen Çelebi, “Bu mübarek günlerde birlik ve beraberliğimiz daha da pekişecektir. Türk Milleti olarak, insanlığa ve İslam dünyasında yaşanan sıkıntılara gözümüzü – kulağımızı tıkamamız mümkün mü? İnanıyorum ki; ne kadar acılar yaşansa da mevsimimiz Allah’ın izniyle kışa değir bahara dönüktür” sözlerinden sonra insanlığın yaşayacağı baharın lokomotifinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğuna işaret etti.

‘Türkiye daha da güçleniyor’

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen ATİB Kurucu Genel Başkanı Musa Serdar Çelebi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 80 milyon insanıyla her geçen gün daha da güçlendiğine dikkat çekerek, “Ne kadar sorunlar olsa da Türkiye, dünyanın en güçlü ülkelerinden biridir. Sadece kendi topraklarımızda değil, nerede olursa olsun kendi soy kardeşlerine ve kendi din kardeşlerine elini uzatan bir Türkiye var” dedi.

‘Hani nerede İnsan Hakları?’

İftar programında konuşan ATİB Genel Başkanı Durmuş Yıldırım da, dünyadaki İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntı, zulüm ve akan kanın devam ettiğini hatırlatıp, “Milyonlarca Müslüman şu mübarek aylarda dahi evlerini barklarını bırakıp mülteci durumuna düşmüş durumda. Bir tas çorbaya, bir dilim ekmeğe muhtaç duruma düşürülmüşler. Maalesef içinde yaşadığımız dünyada insan haklarından bahsedenler, hak ve hukuktan bahsedenler, demokrasiden bahsedenler yıllardır bu dramı görmüyorlar” ifadesini kullandı.

 

 

Bir cevap yazın