‘Hepimizin Odası Hareketi’ İskenderun’a vardı

Deniz Ticaret Odası (DTO) Olağan Genel Kurulu’nda başkanlık için yarışacak isimler netleşti. Geçtiğimiz kasım ayında yapılması planlanırken Nisan 2018’e ertelenen seçimlerde DTO’nun yönetim kurulu başkanlığı için iki aday var. Biri mevcut Başkan Metin Kalkavan, diğeri ise sektörün önde gelen isimlerinden Recep Düzgit, Salih Zeki Çakır ve Şadan Kaptanoğlu’nun desteğini alarak ‘Hepimizin Odası Hareketi’ni başlatan Tamer Kıran oldu.

Seçim çalışmalarına start verildi

Başkan adaylarının netleşmesiyle seçim kampanyaları da başladı. Bu konuda ilk adım Tamer Kıran’dan geldi. ‘Hepimizin Odası Hareketi’ İstanbul’da düzenlenen basın toplantısının ardından Anadolu’yu gezmeye başladı. İskenderun’a gelerek DTO üyeleriyle görüşen başkan adayı Tamer Kıran ve DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu’nun da aralarında bulunduğu hareketin üyeleri DTO İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak’la da görüş alışverişinde bulundu.

Hareket üyeleri İskenderun’a geldi

Hepimizin Odası Hareketi üyelerine iyi bir ev sahipliği yapan DTO İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak, oda olarak mükemmel bir birliktelik sergilediklerini belirterek, “Seçimin sonunda kazanan yine odamız olacaktır. Birbirinden değerli konuklarımızı ağırlamaktan son derece mutlu olduk. Sektörümüzle ilgili tüm konuları masaya yatırdık ve İskenderun ile ilgili bilgiler verdik. Seçim yarışına giren arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz” dedi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i de ziyaret eden heyet, İskenderun’a olan hayranlıklarını dile getirdi.

‘Türk denizciliği harekete geçecek’

Manifestolarını kamuoyuyla paylaşan Tamer Kıran, mevcut oda yönetimine muhalefet amacıyla başlatılmış bir hareket olmadıklarını, tabana yayılan bir yönetim anlayışı ile Türk denizciliğinde yeni bir bakış açısı inşa etmek için yola çıktıklarını vurguladı. Kıran, ‘Hepimizin Odası Hareketini’ Türk denizciliğinin yeni bin yılın değişen paradigmalarında kendi birikimlerinden güç alarak potansiyel kaynaklarını harekete geçirmek, dünya denizciliğinden hakkı olan payı almasını sağlamak ve Türkiye’nin büyük ülküsü olan denizciliğin itibarını daha da yükseltmek üzere yüzlerce denizcinin başlattığı, her geçen gün daha da gelişip güçlenen bir hareket olarak tanımladı.

 ‘Hepimizin odası için yola çıktık’

216 trilyon dolar borç, yıllık 7 trilyon dolara yaklaşan faiz yüküyle beli kırılma noktasına gelen bir dünya ekonomisi ile karşı karşıya olduklarının altını çizen Tamer Kıran, dünyada büyük denizcilik şirketlerinin birleştiği bir ortamda Türk denizciliğinde anlamsız rekabet ortamı oluşturmak gibi bir niyetlerinin de olmadığını söyledi. Hepimizin Odası Hareketi’nin, istikametinin ve niyetinin belli, söyleminin şeffaf olduğuna dikkat çeken Kıran, “Deniz Ticaret Odası, belirli grupların ve bir statüko oluşturan ailelerin değil hepimizin odası olmalı. Zira sektörün mevcut sorunlarıyla boğuşurken, gelişen dünyada oluşacak ve belki bir daha oluşması mümkün olmayan fırsatları kaçıracağız. Dünyayla rekabet edebilmek için önce kendi içimizde daha sonra bölgemizdeki denizcilerle iş birliğine açık olmak gerekir. Birlikte iş yapmayı beceremeyenler, zaten rekabet edemezler. Bu nedenle, birlikte iş yapmanın yollarını aramak önceliğimiz” hatırlatmasını yaptı.

 ‘Denizcilerimizin tecrübesi önemli’

Bu dönemde bütün denizcilerin bilgi, beceri, tecrübe ve ilişkiler ağına ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Kıran, ‘’İnancımız odur ki; Deniz Ticaret Odası artık elini taşın altına koymalı, ülke sorunlarına çözüm noktasında yerini almalı, hiç değilse kendi iş kollarında yaşanan sorunların çözümü için yasaların kendine yüklediği görevleri ifa etmeli. Bu görev için gerekli kaynak fazlasıyla mevcut. Kastettiğimiz kaynak sadece oda bütçesi veya gelirleri değildir. Asli kaynağımız denizciliğin bin yıllık birikimi, binlerce denizcinin tecrübesi, üyelerimizin dünyada kurduğu ticari ilişkiler ağıdır. Biz denizcilerin dünyada ulaşamayacağı kaynak, bilgi veya teknoloji yoktur. Denizcilerin sorunlarını sektöre uzak olanlar değil, zorlu denizlerde iş üreten denizciler çözecek. Önümüzdeki dönemde hepimizin aklına, cesaretine, tecrübesine, ilişkiler ağına ihtiyacımız var. İşte bu nedenle; Hepimizin Odası Hareketi bir muhalif hareket değil, bir birlik hareketidir” mesajını özelikle vurguladı.

 

 

Bir cevap yazın