İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, nörolojik hastalıklarda botoks uygulamasının iyileştirici özelliğine dikkat çekerek, en yaygın görülen baş ağrı tiplerinden migrende bile ağrılardan ortalama altı ay süreyle kurtarabileceğine vurgu yaptı.
Migren Nedir?
Migrenin, kadınlarda daha sık görülen bir baş ağrısı tipi olduğunu belirten Uzm. Dr. Atilla Kara, “Migren ağrısı; yaklaşık 4 ile 72 saat aralığında süren, beraberinde bulantı ve kusmanın eşlik ettiği, tek taraflı ya da iki taraflı gelip geçici, bazen sık aralıklara süregelen zonklayıcı vasıfta bir baş ağrısıdır. Migren ağrısı; genelde ense, şakak çevresinde başlar ve ağrının türüne göre hareket ettikçe kişi daha da kötüleşebilir. Ataklar halinde seyir gösteren baş ağrıları, ayda en az 8-9 defa yaşanırsa, kronik migren olarak adlandırılmaktadır” dedi.
Migrenin Botoks ile Tedavisi
Botoksu, poliklinik şartlarında uyguladıklarını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, “Botoks, sadece kozmetik alanda değil, nörolojik hastalıkların tedavisinde de uygulanmaktadır. Botoksun kas gevşetici etkisinden dolayı, özellikle migren tipi baş ağrılarında etkili sonuçları bulunmaktadır. Özellikle kronik migren dediğimiz 15- 20 günden fazla atağı olanlara uygulama yapılır. Migren tedavisinde botoks; alın, şakaklar, ense ve boyun bölgesine uygulanıyor. Ağrılar sıklaştıkça en az 6 ay sonra uygulamayı tekrarlanabilmektedir” açıklamasında bulundu.
Migren Botoksu Tedavisi Herkese Uygulanabilir mi?
Botoks tedavisinin herkese uygulanamayacağını belirten Uzm. Dr. Atilla Kara, “Kronik baş ağrısı olan migren hastaları için botoks önemli faydalar sağlamaktadır. Fakat hamilelerde, bazı alerjik hastalıklarda uygulama yapılamamaktadır. Bu nedenle botoks için kişinin uygun olup olmadığını muayene sonucu öğrenebilmekteyiz” şeklinde konuştu.