Altınözü’ne davet var

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, geçtiğimiz yıl pandemiye takılan Altınözü Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin bu yıl dolu dolu etkinliklerle gerçekleşeceğini belirtirken, “Bu festival hepimizin. Hatay’ın 15 ilçesindeki vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyoruz” dedi.

Başkan Sarı, 23-24 Ekim tarihleri arasında iki gün gerçekleşecek olan festivalin amacının; Doğal güzellikleri, kültürel dokusu ve tarihi değerlere sahip Altınözü’nün eşsiz lezzetlerinden olan Zeytin ve Zeytinyağı’nı ülkeye ve Dünyaya tanıtmak, çiftçinin, emektarlarının hakettiği değeri almasına da katkıda bulunmak olduğunu belirtirken,

Hatay’daki zeytin ağaçlarının 3’te 1’i Altınözü’nde

Göreve başladığı dönemde vatandaşların zorunlu olmadıkça Altınözü’ne gelmediğini hatırlatan Başkan Sarı, “Gelişen ve güzelleşen Altınözü diyerek yola çıktık. İlçeye önemli hizmetler kazandırdık. Şuanda haftada 20-25 bin misafiri ağırlayan bir ilçe haline geldik. Elimizde sihirli değnek yok. Festivali sadece belediye yapmıyor. Tüm kurumlardan 30 kişilik bir komite kurduk. Bütün kurumların emeği var. Kaymakamlığımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Altınözü 7 milyon zeytin ağacının olduğu bir ilçe. Bu da Hatay’daki toplam zeytin ağacı sayısının 3’te 1’ine denk geliyor. Ancak Altınözü’nün coğrafyası, iklimi sayesinde Hatay’da üretilen zeytinyağının yarısı Altınözü’nden çıkıyor. Bu tablo Altınözü’ndeki zeytin ağaçlarının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bizim amacımız üreticiden sofraya kadar uzanan aşamalarda herkesin hak ettiği payı alması. Geçen sene festival coşkusu pandemiye takıldı. Bu yıl dolu dolu, yoğun bir festival programı gerçekleştireceğiz. Festival ilçemize ilimize ülkemize hayırlı olsun. Tüm vatandaşlarımızı festivale davet ediyorum” dedi.

Dolu dolu etkinlik

Kortej yürüyüşü ile başlayıp yılın ilk zeytin hasadı ile devam edecek olan festival programı hakkında da bilgiler veren Başkan Sarı, “Yarışmalar ile devam edecek festivalimizde, zeytinyağlı yemek yarışmamızın çok ünlü, değerli ve kıymetli misafirleri var. Oradaki kaliteyi, tadı ve zeytinyağlı yemeklerin önemini, hem sunum hem de değerlendirme noktasında, Sahrap Soysal ve bunların yanında çok değerli şeflerimiz Hazer Amani, Maksut Aşkar, Memet Özer olacak. Ardından akşam konser buluşması olacak.  23 Ekim 2021 saat 20.30’da Altınözü 15 Temmuz Milli İrade Parkında şarkıcı Güliz Ayla ve gençlerin heyecanla beklediği Mustafa Ceceli konseri olacak. 24 Ekim 2021 saat 20.30’da da Gökhan Güney, Hakkı Bulut ve Ankaralı Yasemin konserlerimiz var” dedi.

Bir cevap yazın