MMK, farkını konuşturdu!

MMK Metalurji, 2012 yılında üretime ara verdiği sıcak çelik haddeleme tesisini bu yıl Temmuz ayında yeniden devreye almasının ardından, çelik sektörünün önde gelen şirket yöneticileri, iş ortakları ve ekonomistlerle bir araya geldi.

Sait Halim Paşa Yalısı’nda yaklaşık 200 kişinin katıldığı yemekte Genel Müdür Denis Kvasov açılış konuşmasında, “Bu özel geceyi onurlandıran değerli sektör temsilcilerine teşekkür eder, iş birliklerimizin artarak devam etmesini temenni ederiz” dedi.

Genel Müdürün ardından, Satış ve Pazarlama Direktörü Alexey Oleynik, katılımcılara ‘Türkiye’deki sıcak çelik kullanım potansiyeli’ ve MMK’nın hedefleri ile ilgili bir sunum yaptı.

MMK’nın 2 milyon mt sıcak sac üretimi planladığını aktaran Oleynik, “2020 yılında Türkiye’de sıcak sac üretimi 10,7 milyon mt, 2021 yılının ilk 8 ayında ise 7,88 milyon mt seviyesinde gerçekleşti. Ayrıca, aynı dönemlerde tahmini sıcak sac tüketimi sırasıyla 12,04 milyon mt ve 10,04 milyon mt oldu. İhracat 2,88 milyon mt ve 1,54 milyon mt seviyelerinde yer aldığı, ithalat ise 4,11 milyon mt ve 3,71 milyon mt seviyelerinde gerçekleşti. Buna göre, MMK Metalurji’nin 2021 yılının tamamına ilişkin beklentileri ise, üretim için 11,97 milyon mt, tüketim için 15,44 milyon mt, ihracat için 2,18 milyon mt, ithalat için de 5,65 milyon mt seviyelerindedir. MMK’nın yapacağı 2 milyon mt sıcak sac üretiminin ise yarısı iç piyasada kullanılacakken, kalan yarısı ise MMK’nın kendi kullanımı ve ihracat pazarları arasında pay edilecek” dedi.

Sunumunda 3 yıl içindeki büyüme tahminlerini de paylaşan Oleynik, Türkiye’de otomotiv sektörünün üç yıl içinde %5,2, konstrüksiyon sektörünün %5,5, beyaz eşya sektörünün %7, makine ve endüstriyel ekipmanlar sektörünün %4, petrol ve gaz sektörünün ise %11 büyümesinin beklendiğine dikkat çekerken, aynı dönem için tüm kullanıcı sektörlerin ortalama büyüme tahmini ise %5,6 olarak belirtti.

Yemek, Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın renkli sunumuyla sona erdi.

Bir cevap yazın