İş insanlarına yeşil yatırım çağrısı

‘Sürdürülebilir bir gelecek için Hatay değişiyor’ sloganıyla yola çıkan Hatay Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği işbirliğiyle İskenderun’daki iş insanlarına yönelik iklim değişikliği konulu eğitim düzenledi.

Ülke genelinde yaşanan hızlı değişim ile günümüzde mevcut kaynakların gelecek nesiller için sürdürülebilirliği, çevre ve iklimdeki değişimler, doğal felaketlerde yaşanan artış dünyada olduğu gibi Türkiye’de yoğun olarak tartışılmaya başlanan sorunlara çözüm olarak geliştirilen proje 14-15 Mayıs tarihleri arasında Hatay’da 2 oturumda gerçekleşecek.

Ülkenin de içinde bulunduğu Akdeniz havzası, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı en hassas bölgelerden biri olan Türkiye’nin özellikle su kaynaklarının azalması ve çölleşme ile bunlara bağlı ekolojik bozulmalar gibi küresel ısınmanın olumsuz yönlerinden etkilenmeye başlamasının ele alındığı projede detaylarında, Hataylı iş insanlarının yeşil yatırımlara yönelik farkındalıklarının arttırılması hedeflendi.

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yeşil yatırım çalıştaylarının yanısıra proje kapsamında, Hatay’da güneş ve rüzgar enerjisiyle çalışan 20 adet sokak lambası da kurulacak.

“Kaynaklarımızı verimli ve dikkatli kullanmalıyız”

İskenderun Anemon Otel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapanHBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Hatay’ın gelişimi adına projeler üretmeye devam ettiklerini belirterek, “Enerji kaynaklarımız olan rüzgâr, güneş enerjisinden yararlanmalıyız. Çevre ve İklim Değişikliğinin önemini kavrayarak bilinçli ve dikkatli hareket etmeliyiz. Çevrenin korunması, hava ve su kalitesi, atık yönetimi, doğa koruma, endüstriyel kirlenme ve risk yönetimi ile kimyasallar konularında kat edilmesi gereken yollar olduğunu unutmamalıyız. Kentimizin daha sağlıklı ortamda ve kaynakların daha verimli olması adına iş insanlarımızın yeşil yatırımlara yönelmesinin önemi büyüktür” dedi.

Toplantıda, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Başkanı Avukat Süleyman Boşça, iklim değişikliği alanında kapasitenin geliştirilmesi konusunda katılımcılarla bilgiler paylaşırken, MKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berkant Ödemiş de iklim değişikliği etkilerinin Türkiye ve Hatay bölgesi özelinde değerlendirilmesi konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Eğitimin ikinci oturumu ise yarın Güngör Ottoman Palace Antakya’da gerçekleştirilecek.

 

Bir cevap yazın