İskenderun’da ‘Konteyner Kent Ligi Ödüllü Futbol Turnuvası’ Başladı

İskenderun Kaymakamlığı himayesinde, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Konteyner Kent Ligi Ödüllü Futbol Turnuvası’ başladı. İskenderun Teknik Üniversite Kampüs Yerleşkesindeki Üsküdar Konteyner Kent içerisinde bulunan futbol sahasında başlayan turnuvanın ilk mücadelesi, Koordinatör Kaymakam Ceyhun Denli, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve İskenderun Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü personellerinden oluşan takım ile gençlerin oluşturduğu takım arasında start aldı.

“Spor ve eğitimi ayrılmaz bir parça olarak görüyoruz”

Turnuva öncesi kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı M. Sefa Demiryürek, spor ve eğitimi ayrılmaz bir parça olarak gördüklerini söyleyerek, “Bugün geçici olarak bulunduğunuz konteyner kentlerden en yakın zamanda kalıcı konutlara geçeceksiniz. Bu zaman zarfında spordan eksik kalmamanız için sizlere böylesi güzel bir etkinlik düzenlemek istedik. Konteyner kentlerde basketbol, voleybol ve futbol sahalarını yaparak sosyalleşmenizi istiyoruz. Yaşadığımız deprem hepimizi derinden etkiledi. Kaybettiğimiz canlarımızı geri getiremeyiz ama kalanları sosyal etkinliklerle desteklemeye ve yüzlerini güldürmeye gayret gösterebiliriz. Düzenlediğimiz futbol turnuvasında ortaokul ve lise yaş gruplarındaki çocuklarımız mücadele edecek. Bunun kazanan hepimiz olacağız. Spor yapmak başlı başına bir kazanım. Bu bursun kazanımı ise ilçemize katkı sağlayan diğer bir vakıf olan İbrahim Çeçen Vakfından geldi. Vakfımızın şöyle bir önerisi oldu; şampiyon takım sporcularına vakıf olarak eğitim bursu verelim. Bu da eğitim amacıyla yola çıkan bir organizasyonu taçlandıran bir hamle oldu. Sonuçta şampiyon takım sporcularına İbrahim Çeçen Vakfı tarafından verilecek bir eğitim bursu söz konusu oldu. İnşallah bu da ayrı bir motivasyon olur hepiniz için” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da düzenlenen turnuvanın çocuklar için çok önemli bir aktivite olduğunu belirterek, turnuvadaki çocuklara başarılar dileyip, organizasyonda katkısı olan herkese çok teşekkür etti. Düzenlenen ‘Konteyner Kent Ligi Ödüllü Futbol Turnuvası’na İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Koordinatör Kaymakamlar Ceyhun Denli, Miyase Demirkoparan, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Cumhur İttifakı AK Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Dönmez, İskenderun Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü personelleri, takım futbolcuları ve aileleri katıldı.

Konteyner Kent Ligi Ödüllü Futbol Turnuvası Mayıs ayına kadar lig usulü devam edecek.