Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi gün sayıyor!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 24 Mart’ta yapımına başlanan 400 yataklı Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tamamlanma aşamasına gelen çalışmaları inceledi. Antakya Gülderen Mahallesi’nde 57 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 122 bin metrekare alanda kurulan hastane inşaatının yüzde 90’ının tamamlandığını ifade eden Vali Masatlı, 2 katlı çelik yapı olarak inşa edilen hastanenin tüm branşlarda Ocak ayı içerisinde hizmet vermeye başlamasını planladıklarını söyledi.

Vali Masatlı, yeni yılda kent genelinde sağlık alanındaki ihtiyaçlara büyük oranda cevap verecek hastanede, 72 poliklinik, 89 yoğun bakım yatağı, 11 ameliyathane, 8 diyaliz, 13 görüntüleme odası, MR, tomografi, tam kapasiteli laboratuvar, KVC (Kalp ve Damar Cerrahi) Merkezi, bilgisayarlı tomografi, 16 fizik tedavi ve rehabilitasyon alanı, 18 onkoloji alanı, 3 endoskopi, 2 anjiyografi ve yanık ünitesinin yer alacağını söyledi.

– “Her tür sağlık sorununa hizmet edecektir”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 6 Şubat ve devamındaki depremlerin ardından sağlık alanındaki ihtiyaçları karşılamak için çalışmaların süratle sürdüğünü ve bunlardan birinin de Antakya Eğitim Araştırma Hastanesi olduğunu ifade ederek, “Hastanemiz bitme noktasına geldi, yüzde 90’lar seviyesindeyiz. Hastanemiz 400 yatak kapasitesine sahip olup vatandaşlarımızın her tür sağlık ihtiyacına, sağlık sorununa hizmet edecektir. Yeni yılda başta merkez ilçemiz Antakya’mızın olmak üzere ilimizin sağlık alanındaki bütün ihtiyaçlarıyla ilgili bu hastanemizin kullanılacağını düşünüyoruz, öngörüyoruz. Şimdiden ilimize ve hastanemize gelen tüm hastalarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.