DTO’nun denizi koruma kalkanı; öğrenciler!

İMEAK DTO İskenderun Şubesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde su ürünleri hakkında verdikleri bilgilendirme eğitimini Bitişik Ortaokulu’nda düzenledi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Su Ürünleri Mühendisi Nimet Aytekin’in “Balık Sağlıktır”, Gıda Mühendisi Derya Parlar’ın “Gıda Hijyeni”, Tekniker Hande Deniz’in “Gıda İsrafı” ve Veteriner Hekim Hasan Ballı’nın “Hayvan Sevgisi” konularında öğrencilere eğitim verdiği seminere İskenderun Koordinatör Kaymakamı Miyase Demirkoparan, İMEAK DTO İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, Şube Müdürü Ahmet Taştekin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sinan Uğurlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı görevliler katıldı.

Denizlerin korunması konusunda eğitimlerin devam edeceğini ifade eden İMEAK DTO İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu, “Denizlerimizin korunması ve deniz canlıların yeni nesillere tanıtılması amacıyla geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bundan sonraki dönemlerde de İMEAK DTO İskenderun Şubesi olarak öğrencilere yönelik eğitim etkinliklerimiz devam edecek. İskenderun Körfezini ve denizlerimizi koruyabilmemiz, yeni nesilleri bilinçli bir şekilde eğitmekle olabilecek” dedi.

Verilen bilgilendirme eğitiminin sonunda İMEAK DTO İskenderun Şubesi tarafından öğrencilere balık ekmek ikram etti.