Aydın Doğan Ödülü, Antakya Medeniyetler Korosu’nun

Aydın Doğan Vakfı tarafından 1996’dan bu yana her yıl, kültür, sanat gibi farklı alanlarda, platformlarda övgü kazanan kişi veya iz bırakmış kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü’nün 27’ncisi, Antakya Medeniyetler Korosu’na takdim edildi.

6 Şubat depreminde 7 üyesini kaybeden ve Hatay’ın kültürel zenginliğini ve medeniyetler arasındaki hoşgörü yaklaşımını dünyada temsil etmesi nedeniyle Koro müziği kategorisinde ödüle layık görülen koro, düzenlenen törenle ödülünü kucakladı.

Koro adına ödülü İstanbul Valisi Davut Gül ve Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan’dan alan Koro Şefi Yılmaz Özfırat, “Bizim de her şeyimiz vardı. 2 dakikada gitti. Tam 2 dakikada… Hatay’ın en zengin adamıyla aynı kuyrukta 3 saat çorba bekledim” sözleriyle salondaki herkesi derinden etkiledi.

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin insani ve toplumsal gelişiminde, kalkınmasında, bilim ve fen kadar, kültür ve sanatın da büyük role sahip olduğuna işaret eden kurucu felsefesi, bu ödüle de rehberlik ediyor. Cumhuriyetimizin kıvançla kutladığımız 100. yılında bunu daha iyi anlıyor, daha aydınlık bir gelecek, daha mutlu bir toplum için eğitim, sanat, kültür ve bilim odağında yaptığımız faaliyetlerle toplumumuza fayda sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Vakfın bu ödülü sunmaktaki en temel amaçlarından birinin, Türkiye’nin geleceğini inşa edebilecek gençlere örnek olmak olduğunu vurgulayan Yalçındağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yıl da yine böyle bir kuruma, Antakya Medeniyetler Korosu’na Aydın Doğan Ödülü’nü takdim etmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Antakya Medeniyetler Korosu, dinleyicileriyle ortak duygularda buluşmayı, dünyanın neresinde olursa olsun acıları, mutlulukları, sevinçleri, kederleri ortak kılmayı büyük hünerle başaran bir girişim. Bu koro, kökü bizim topraklarımızda olan değerleri, birbirinden güzel ezgileri tüm yalınlığıyla sunuyor. Okudukları farklı kültürlere ait ilahiler, halk şarkıları ve türkülerle Türkiye medeniyetini yansıtan bir ayna görevi görüyor. Üç semavi dinin kültürüne ait hisleri, duygusal hayatın güçlü bir aracı olan müzikle ifade ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında, asırlık değerleri ve medeniyeti temsil eden bu yüce koroya 27. Aydın Doğan Ödülünü taktim etmekten mutluluk duyuyoruz. Hayatın müziğini bize yaşatan, şef ve tüm koro üyelerini can-ı yürekten kutluyor ve medeniyetlerimizin sesini dünyaya duyurmaya devam etmelerini diliyorum.”

Koronun şefliğini üstlenen Özfırat, ödül aldıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirerek, katılımcılara teşekkür etti.

Törenin ardından kısa bir konser veren koro, depremlerde kaybettikleri arkadaşları anısına şarkılar seslendirdi.