Cumhuriyetin 100. yılında İskenderun tekyürek

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi bayraklarla donatılan İskenderun’da düzenlenen 100. Yıl kutlama etkinlikleri İskenderun Atatürk Bulvarı önünde düzenlenen kortej yürüyüşle başladı.

İskenderun Kaymakamlığı’ndan tören alanına kadar gerçekleşen kortej yürüyüşüne Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun 39’uncu Mknz.P.Tug.K. ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, işadamları, oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısında bulunan Atatürk Anıtı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. yıl çelenk sunma töreni Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması, İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin atanın huzuruna sunulmasıyla son buldu.