Beşiktaş kulübü Cumhuriyet kulübüdür

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kuruluşunun 100. Yıl etkinlikleri İskenderun Beşiktaşlılar Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programıyla kutlandı.

Begonvilla da gerçekleştirilen kahvaltı programına; Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve eşi Arife Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Mehmet Ünalan ve eşi Ayşe Mine Ünalan, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, geçmiş dönem BJK Yönetim Kurulu Üyesi ve İskenderun Beşiktaşlılar Derneği Fahri Başkanı Hakan Daltaban, İGC Yönetim Kurulu Başkanı Dİyap Atar, dernek üyeleri ve Yukarı Kepirce Okulu öğrencileri katıldı.

Düzenlenen programının açılış konuşmasını yapan İskenderun Beşiktaşlılar Dernek Başkanı Sedat Uysal, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bizler Beşiktaş Cumhuriyeti olarak değil, Cumhuriyetin Beşiktaş’ı ve Beşiktaşlıları olarak, bugün Cumhuriyetimizin 100.yılını gururla ve coşkuyla kutlarken, Atatürk ilke ve inkılaplarından asla ayrılmayacağımıza ve her ne pahasına olursa olsun bu cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz. Nice 100. Yıllara…” diye konuştu. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, “Beşiktaşlılar derneğinin düzenlediği kahvaltıda olmaktan son derece mutluyum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında güçlü bir şekilde biraraya gelebiliyoruz ve bunu kimse bozamayacak” dedi. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise, “Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluşunun yüzüncü yılını hep birlikte coşku ile kutluyoruz. Beşiktaşlılar Derneği gerçekten İskenderun’da önemli, toplumsal ve birleştirici projelere imza atıyor. kendilerini kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel de yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimize sahip çıkmak, dünyada yaşanan gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuzda, özellikle Ortadoğu başta olmak üzere ne kadar önemli bir kez daha ortaya koyulmuştur” dedi. Düzenlenen etkinlikte son olarak konuşma yapan Beşiktaş JK önceki dönem yönetim kurulu üyesi ve İskenderun Beşiktaşlılar Derneği Fahri Başkanı Hakan Daltaban da “Beşiktaş kulübü Cumhuriyet kulübüdür. Bugün bir kez daha buna şahitlik ediyoruz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Beşiktaşlılar Derneği tarafından desteklenen Yukarıkepirce okulu öğrencileri tarafından gösteri gerçekleştirildi.

İskenderun Beşiktaşlılar Derneği tarafından gerçekleştirilen 100. yıl kahvaltısında yeni Beşiktaş kongre üyelerine kartları dağıtıldı. Günün finalinde ise 10. Ve 100. Yıl marşları ile kahvaltı son buldu.