Her koşulda CUMHURİYET…

Depremde ağır yara alan Hatay’da, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü kutlamaları çelenk sunma töreniyle başladı. Asrın felaketinin yerle bir ettiği şehirde, depremin yaraları sarılmaya çalışılırken bayraklarla süslenen Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende buruk sevince rağmen, Hataylılar ilelebet Cumhuriyet mesajı verdi.


Atatürk Anıtı’na Vali Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fedai Yücedal çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Masatlı anıt şeref defterini imzaladı.


Atatürk’ün ‘Daima milletin sevgi ve güvenine dayanarak hep birlikte ileri gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır” mesajının yüklediği sorumluluğun bilinciyle çalışarak, Hatay’ı ve ilkemizi daha güçlü yarınlara taşıyacaklarını ifade eden Vali Mustafa Masatlı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yuedi düvele karşı göğsünü siper ederek kurulan Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep birlikte kutluyor olmamızın mutluluğu, gururu ve coşkusu içerisindeyiz. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun. Gençlik sayesinde asırlardır Al bayrağımızın gölgesinde yaşadığımız bu topraklar, ilelebet payidar olacak ve bizim kalacaktır. Unutulmamalıdır ki Cumhuriyetimiz, hep gençtir ve sonsuza dek genç kalacaktır. Asrın felaketine maruzz kalan şehrimizin yaralarının sarılması için de Devletimiz ve Milletimiz el ele vermiş ve gece gündüz çalışarak bir an önce şehrimizi, Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır bir anlayış, bir ruh ve bir persfektifle ayağa kaldırmanın gayreti içindedir. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin ilanının 100. Yılında başta Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
Yüce Türk Milletinin ve Hataylı hemşehrilerimizn 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, 100. Yıl coşkusu, heyecanı ve sevincini birlikte yaşamanın haklı gururunu yaşıyor, Cumhuriyetimizin nice 100 yıllara kavuşması duasıyla hepinizi saygı vr sevgi ile selamlıyorum” dedi.


Anıttaki törenin ardından, protokol üyeleri Antakya Şehitliği’ni ziyaret etti. Burada Kur’an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı.