Gençler temiz bir dünya için harekete geçti!

İskenderun Gençlik Merkezi, İstiklal Makzume Anadolu Lisesi’nin çevreye duyarlı gönüllü öğrencileriyle birlikte Dünya Temizlik Günü’nde daha temiz bir dünya için kolları sıvadı.

Her yıl Eylül ayının üçüncü Cumartesi günü kutlanan Dünya Temizlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, eldivenlerini giyip çöp poşetlerini alarak çevredeki atıkları toplayan gençler yaşadıkları alanları  güzelleştirip günün anlamına ilişkin güzel bir farkındalık oluşturdu.

Gençleri, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Müdürü Seher Akyazıcı, Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Kuyubaşıoğlu da yalnız bırakmadı.

İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Gençlik merkezlerinde Yeşil Beceriler projesi adımlarından biri olan ‘’Temiz Dünya’’ çerçevesinde; yaşam alanlarının, doğanın ve yeşilin korunması, çevreye verilen değerin arttırılması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla çevre temizliğini temel alan çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti.

Çevre konusundaki duyarlılıklarından dolayı gönüllü gençlere ve öğrencilere teşekkür eden Ahmet Keskin, “Hepimizin tek bir dünyası var, çevre bilinciyle hareket edip yaşam alanlarımıza sahip çıkarsak  her yer cennete dönüşecektir. Çevreye duyarlı  gönüllü öğrencilerin işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu güzel etkinlik için emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ederiz. Dünya Temizlik Günün’nde çevre konusunda duyarlılığın artarak devam etmesi, gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya bırakılmasını temenni ediyoruz” dedi.