Hatay’daki 6 Acil Durum Hastanesi bakanlık markajında! !

Sağlık Bakanı Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, yakın zamanda tamamlanan ve tamamlanacak olan sağlık yatırımlarını incelemek üzere Hatay’a geldi.

İlk olarak Hatay Valisi Mustafa Masatlı’yı ziyaret ederek ildeki sağlık hizmetlerinin mevcut durumunu, atılması gereken adımları ve yürütülen çalışmaları değerlendiren Bakan Yardımcısı, daha sonra Defne, Antakya ve İskenderun Acil Durum Hastanelerinde gelinen aşamayı yerinde inceledi.

Deprem felaketi sonrasında sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği bakımından Hatay’da planlanarak hayata geçirilen ve geçirilecek olan 6 acil durum hastanesi olduğuna dikkat çeken Sağlık Bakanı Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “Hatay’da yakın zamanda tamamlanan/tamamlanacak olan ve yapımına başlanılacak olan toplam 6 Acil Durum Hastanemiz ile birlikte sağlık hizmetlerimizin sunumunda çok ciddi kapasite artışı sağlayacağız. Toplamda; 900 hasta yatağı, 174 yoğun bakım yatağı, 150 poliklinik ve 31 ameliyathane kapasiteli hastanelerimiz Hatayımıza hayırlı olsun” dedi.

Hatay ziyaretini İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ziyaretiyle tamamlayan Bakan Yardımcısı, “2004’de Nurhak Kaymakamlığı görevini kendisinden devraldığım kıymetli meslek büyüğüm Sayın Murat Sefa Demiryürek’e nazik ev sahipliği ve göstermiş olduğu özverili çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederim” dedi.