Serinyol-Madenli Yolu Hatay’a ilaç gibi gelecek!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, yapımı iki etap şeklinde planlanan Serinyol-Madenli Yolu’nun 2023 yılı sonunda kullanıma açılacağını söyledi.

Antakya Sebze ve Meyve Hali Lansman toplantısında Serinyol-Madenli arasında yapılacak yolla ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşan Hamidioğulları, gidiş – geliş olmak üzere 10 metre genişliğinde planlanan alternatif yolun, KDV hariç 700 milyon TL’ye mal olacağını söyledi.

Hamidioğulları, “Belen Geçidi trafik açısından büyük bir sorun. Özellikle yazın ciddi sorunlar yaşıyoruz. Hem trafiği kolaylaştırmak, hem de aslında güvenli hale getirmek için yeni bir güzergah oluşturuldu. Serinyol – Madenli’ye 5 yerleşim yerini, 5 köprü ve sayısız menfezle geçerek 23 km. bir güzergâh oluşturduk. Bu yolu iki etaba böldük. Serinyol bölgesinden 11 km. olarak birinci etap, aynı zamanda Madenli’den Derekuyu bölgesine ikinci etap olmak üzere iki ayrı ihale gerçekleştirdik. Bunların yer teslimini yaptık ve süreç başladı. 2 işin toplam bedeli 700 milyon tl + KDV. İşin süresi 1 yıl olarak planlandı.  İnşallah 2023 yılı sonunda kullanıma açılacak. Güzergah boyunca yolumuz 10 metre. Bu yolu daha geniş yapmak istiyorduk ancak Orman Bakanlığı’ndan izinler bir yıl içerisinde zor alındı ve orman arazisi olduğu için de çok fazla tahrip etmek istemiyoruz. Gidiş – geliş ve kaldırım şeklinde planlandı” dedi.

Toplantıya katılan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan da uzun yıllardır Hatay’ın sorunu olan bu iki projenin hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

2023’te Türkiye güzel ocak, Hatay daha güzel olacak!

Gelecek Partisi Hatay İl Başkanı Can Cankesen de Serinyol-Madenli yolunun Hatay’a ilaç gibi geleceğini belirterek, “Kıcı’dan Topboğazı’na kadar gelen yol deyim yerindeyse, halk arasında ölüm yolu olarak geçiyor. Yolda sürekli kazalar, yaralılar görüyoruz. Bu yol herkese ilaç gibi gelecek. Yoldan dolayı Hatay Büyükşehir Belediyesini kutluyorum. Hatay, her şeyin en güzeline layık. Medeniyetler şehrine siyasi çekişmelerden uzak, sadece 2 milyona yakın insana hizmet etmek adına her türlü gayretin gösterilmesini istiyoruz. Çünkü siyasi çekişmelerin sonucunu halk çeker. Elbirliğiyle 2023 inşallah çok güzel gelecek, Türkiye güzel ocak, Hatay daha güzel olacak” dedi.