Kızılay, ürettiğini de paylaşarak sevgi yayıyor!

Türk Kızılayı tarafından Hatay’daki serada üretilen 18 ton muz, Kızılay şubelerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşların yanısıra yaşlı bakımevi ile yetimhanelere dağıtıldı.

Reyhanlı’da Türk Kızılayı tarafından “Sosyoekonomik Güçlendirme Programı” çerçevesinde 20 dönümlük çiftlikte oluşturulan muz serasında hasat başladı.

Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi ekibinden Sümeyra Taşcıoğlu, serada üretimin yanı sıra Muz yetiştiriciliği eğitimi de verildiğini belirterek, “Alanımızda şu an 250 kursiyerimiz çalışıyor. Burada hem eğitim verip hem istihdam sağlıyoruz. Türkiye’de Kızılay olarak muz üretimi yapan tek yer Hatay. Hasat edilen muzlar ilk önce tartılıyor ve yıkama işlemi gerçekleştiriliyor. Poşetlenip kasalandıktan sonra soğuk hava depolarında sarartma işlemi uygulanıyor. Sarartma işlemi bitince şubelerimiz aracılığıyla yetimhanelere ve yaşlı bakımevlerine dağıtımı gerçekleştiriliyor” dedi.

Taşçıoğlu, tüketime hazır 18 ton muzun yaşlı bakımevi ve yetimhanede kalanlara ulaştırıldığını, serada muz hasadının da devam ettiğini söyledi.