Litvanya’da İskenderun izleri

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortak olduğu, Küresel Düşün, Dijital Hareket Et, Dijital eğitimi desteklemek için güçlü ortaklıklar” (Think Global, Act Digital – Strong partnerships to support digital education) isimli Erasmus+ projesinin öğretmen hareketliliği toplantısı Litvanya’nın Raseiniai şehrinde yapıldı.

Romanya’nın Targu Mures kentindeki Scoala Gimnaziala “Friedrich Schiller” okulu koordinatörlüğünde yürütülen projenin 3 gün süren öğretmen hareketliliğine İtalya, İspanya, Hollanda, Litvanya, Romanya ve Türkiye’den proje ortağı okullarda ve kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler katıldı.

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Hanefi Zobar, 22 katılımcı ile başarılı bir şekilde tamamlanan toplantıya okullarından İngilizce Öğretmeni Fatma Nigar Yılmaz ve Arapça Öğretmen Elif Açıkalın ile katılım sağladıklarını belirterek, “Projemiz öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin dijital yeterliliklerini geliştirmeye yönelik bir proje. Yaklaşık 14 aydır online içerik geliştirme, online araçları kullanma, online ders planları üzerine bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Litvanya toplantısını da yapılan çalışmaları incelemek, değerlendirmek, diğer katılımcılarla birlikte yeni araçları öğrenmek ve tüm öğrencileri eğitim-öğretim sistemine nasıl dahil ederiz sorusuna cevap aramak için tasarladık. 3 günlük süre boyunca, Litvanyalı ortağımız kaynaştırma ve eğitsel amaçlı online uygulamalar, Romanyalı ortaklarımız, dijital eğitimde kullanılan animasyon oluşturma araçları, İspanya ve İtalya’dan gelen ortaklarımız eğitsel dökümanlar tasarlama, Hollanda’dan gelen ortağımız ise Etwinning kullanımı üzerine bilgilendirme sunumları yaptı“ dedi.

Türkiye ekibi olarak toplantıda yapılan Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı EBATV ve TRTİZLE hakkında sunumların ve uzaktan eğitim süreci hakkında eğitsel videoların büyük ilgi gördüğünü anlatan Zobar, “Toplantı süresi boyunca bizleri evimizde gibi hissettirip, en üst düzeyde ağırlayan proje ortağımız Loreta VAICULIENE’ye, okul müdürü Vytautas BULOTAS ve ekibine, proje koordinatörümüz Dana BENDRIS’e ,Raseiniai Belediyesine ve proje ortaklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Arapça Öğretmeni Elif Açıkalın, hareketlilikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “ Bizi, Litvanya’da Türk Bayrağı dalgalanan bir okul karşıladı. Daha önce görmediğimiz online araçları eğitsel amaçlı nasıl kullanacağımız hakkında değişik sunumlar izledik. Online değerlendirme araçları üzerine bilgiler öğrendik. Proje çalışmaları harici kültürel gezilerimiz de oldu. Bu gezilerimizden en güzeli başkent Vilnius’a yaptığımız geziydi. Vilnius’ta, Karayit Türklerinin yaşadığı Trakai kasabasına gittik. Kültürleri ve yaşamları hakkında bilgi edindik. Trakai kesinlikle görülmesi gereken muhteşem bir yer. Bu tür eğitsel projelere destekleri için Türkiye Ulusal Ajansına ve Avrupa Birliğine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın