Payas Fen Lisesi hayırlı olsun

Payas Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  2022-2023 yılında Payas Fen Lisesi olarak kapılarını eğitime açacak. Payas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Payas Belediyesi arasında imzalanan protokol ile fen lisesi öğrencileri için okula pansiyonu Payas Belediyesi yapacak.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde Payas Fen Lisesi Tanıtım Toplantısı düzenledi. Toplantıya, Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Danışan, AK Parti İlçe Başkanı Veysi Güler, MHP İlçe Başkanı Adem Akyürek katıldı.

Payas Fen Lisesi’nin ilçenin geleceği olacağını söyleyen Belediye Başkanı Bekir Altan, “Payas Fen Lisesi bizim için bir hayaldi. Yıllar Önce Nursan Anadolu Lisesi’nin temelini atmadan Payas Belediye Hizmet Binası yapmak üzere kamulaştırdığım araziye Anadolu Lisesi yapmak üzere çalışma başlattık. O zaman fen lisesi istenmişti, olmadı çünkü devletimizin bütün Türkiye genelinde yaptığı çalışmada Her İlde Tek Fen Lisesi olsun düşüncesi vardı. İskenderun’da o tarihte fen lisesi yoktu. Payas’ın vizyonunu  Hatay’da bir tane olan okulu Payas’a istemiştim. Bir tane okul arazisinden 2 tane okul kazandırdık şehrimize; Nursan Anaokulu, Nursan Anadolu Lisesi. Nursan Anaokulun ve Nursan Anadolu Lisesini yanında bulunan araziye kamulaştırarak İlkokul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettik. İlçe milli eğitim müdürümüz, ilçe başkanımız birlikte yaptıkları çalışma neticesinde ‘Fen Lisesine, bir de sınavla girilen okullara ihtiyaç var. Payas’taki eğitim seviyesi yükselsin buraya fen lisesi yapalım mı?’ diye düşüncelerini aktardılar. Biz de neden olmasın diye çalışırken pansiyonun İlkokul yapılacak araziye oturtulması ve oranın Fen Lisesi olarak dönüştürülmesi bir süre tartışıldı. Ancak daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz daha geniş bir arazi olan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini teklif edince, ‘Niye olmasın?’ diye başladığımız süreç İlçe kaymakamımız Sayın Dr. Polat Kara’nın gayretleriyle resmi bir vücut buldu. Vekilimiz Hacı Bayram Türkoğlu’nun kapısını çaldık. Sayın Vekilimiz, Milli Eğitim Bakanımızdan sözü alarak sonuca ulaştırdı. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Payas Fen Lisesi hayırlı uğurlu  olsun… Fen Lisesi tercihle gelinen, Türkiye’nin eğitim seviyesi en yüksek beyin geleceği okul. Fen Lisesine pansiyon yapılması için, şehrime hizmet gelsin diye 50 Milyon TL altına imzamı attım. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, ‘Eğer ki bu pansiyon yapılmazsa veya taahhütte bulunmazsa bu iş olmayacak’ dedi. 3 ay içerisinde okullar açılmadan öğrenciler gelmeden biz bu  pansiyonu yapıp devletimize teslim ederiz. Yetiştiremedik mi otel kiralarım” dedi.

Bir cevap yazın