Cemil Meriç adı doğduğu topraklara nefes olacak!

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Türk edebiyatının usta yazar ve düşünürü Cemil Meriç adına doğup büyüdüğü Reyhanlı’da yaptırdığı  park törenle açıldı. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katılımıyla 20 dönümlük alan üzerine kurulan Reyhanlı Cemil Meriç Parkı’nın açılışını 7’den 77’ye her yaştan vatandaş, ilçelerine kazandırılan yeni yeşil alanın açılışını yakından takip etti.

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekiplerinin iki hastanenin tam ortasında kalan kullanılmaz haldeki alanda yaptıkları dokunuşlarla modern parka dönüştürdüğü alanın Reyhanlı’ya nefes aldıracağını belirten Başkan Lütfü Savaş, “İlçeye hizmetlerimiz sadece bu parkla sınırlı kalmadı. Yaptığımız artıma tesisi artan nüfusa yeterli gelmemeye başladı. Bu yüzden yeni bir arıtma tesisi yapmak zorundayız. İçme suyu şebekesinde yeni çalışmalar yapacağız. Sanayi sitemizin arıtmasını, altyapısını ve yollarını yapıyoruz. Esnafımıza ve iş insanımıza hayırlı olsun. Umarım bu parkta oynayan, büyüyen evlatlarımız Cemil Meriç gibi fikir insanı ve filozof olur. Ve buradan nice Cemil Meriç’ler yetişir” dedi.

Biyolojik göletten yürüyüş yollarına, çocuk oyun gruplarından futbol sahasına, büfelerden fitness aletlerine kadar çok sayıda yapıdan oluşan parkın açılışına Lütfü Savaş ile birlikte CHP Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Nihat Dağ, İYİ Parti İlçe Başkanı Serkan Sulu, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Göçmez, DEVA Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Saçar, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Ahmet Hilmi İri, HBB yöneticileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından Savaş ve beraberindekiler parkı gezdi. Parkta dinlenen vatandaşlarla sohbet eden ve bol bol hatıra fotoğrafı çekilen Savaş çocukları unutmadı. Başkan Savaş, çocukların ricasını kırmayarak futbol sahasında birlikte top oynadı.

Bir cevap yazın