440 bin öğrenci için yaz tatili başladı

Hatay’da yaklaşık 440 bin öğrenci karnesini alarak, bugün itibariyle yaz tatiline girdi. İl genelinde olduğu gibi İskenderun’da da karne alan öğrenciler tatile girmenin sevincini yaşarken, mezun olan öğrenciler de arkadaşları ve öğretmenleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, öğrencilere yaz tatili boyunca eğlencenin yanında öğrenmeyi de ihmal etmemelerini tavsiye ederken, “Boş vakitlerinizde sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere katılmaya devam edin. Tatili, kendinizi geliştirmek için bir fırsat olarak görün. Yarınlarınız için olanlar yapın. Aileniz ve arkadaşlarınızla nitelikli bir tatil zamanı geçirin” tavsiyesinde bulundu.

Yarınların güvencesi olan çocukların geleceği için çalışan öğretmenlere de pandemi döneminde ve ardından normalleşme sürecindeki çabalarından dolayı da teşekkür eden Müdür Çerko, velilere de önemli mesajlar verdi.

Bütün velilerin ortak hedefinin çocuklarının nitelikli bir eğitim alması ve iyi şekilde yetişmesi olduğunu ifade eden Çerko,”Sizleri çocuklarınızla beraber kapanmayan kütüphanelerimizden istifade etmeye çağırıyoruz. Ayrıca yaz aylarında öğrencilerimiz için desteklene ve yetişme kurslarımız devam edecektir. Ebeveyn olarak sergilediğiniz fedakarlığa hürmet eder, hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Hatay Milli Eğitim Müdürlüğü olarak plan ve projelerimizde sizleri yine, yeniden aramızda görmekten büyük gurur duyacağım. Yeni eğitim – öğretim yılında görüşmek dileğiyle, iyi tatiller” dedi.

Bir cevap yazın