İskenderun’da Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara’nın başkanlığında, ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katılımlarıyla 2022 Yılı Kurban Hizmetleri Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık Makamı’nda icra edilen toplantı kapsamında; Kurban Bayramı öncesinde alınacak tedbirler, kurban alım, satım ve kesim yerleri ile bu yerlerdeki temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğun denetlenmesi, kurban kesim tesislerinde dini vecibelere uyulması, kamusal/umuma açık alanlarda kurban kesimine izin verilmemesi, izinsiz ve uygun olmayan yerlerde kesim yapanlara cezai müeyyidenin uygulanması ve kurban hizmetleri faaliyetlerinin kolluk kuvvetleri ve zabıta ekipleri başta olmak üzere ilgili/yetkili tüm görevli personeller tarafından titizlik ve hassasiyet ile takip edilmesi v.b. konularda detaylı bir istişare de bulunularak, bu yönde çeşitli kararlar alındı.

Kaymakam Dr. Polat Kara, halkın Kurban Bayramını huzur ve mutluluk içerisinde geçirmelerini sağlamak üzere ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinasyonuyla ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli tüm tedbirleri aldıklarını, çalışmaları da etkin bir şekilde planladıklarını söyledi.

Bir cevap yazın