İskenderun’da çevre şöleni

İskenderun Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Türkiye Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencilerinin geri dönüşüme dikkat çektiği defilesi büyük ilgi gördü.

Millet Parkı’nda 17 okulun katıldığı farkındalık etkinliğinde, karton bardak, tabak, poşet, pipet gibi atıklardan üretilen kıyafetleri podyumda manken edasıyla yürüyerek sergileyen Dr. Gani Bahadırlı 75. Yıl Anaokulu öğrencileri hem kendilerini yalnız bırakmayan İskenderun Kaymakam Vekili Dr. Polat Kara ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’dan, hem velilerden, hem de öğretmenlerinden büyük alkış aldı.

Her okulun ayrı ayrı stant açarak, ‘geri dönüşüm’ ilkesiyle atıl ürünlerden yaptıkları eserleri sergilediği etkinlikte çevre temizliğine ve çevrenin korunmasına dikkat çekerken, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de ‘Temizliyorsak Sebebi Var’ sloganıyla mıntıka temizliği yaparak farkındalık yarattı.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, çevrenin önemine değindiği konuşmasında, “Geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Geri dönüşüm konusunda farkındalık yaratmak amacıyla çevre müdürlüğümüz tarafından organize edilen etkinliğimize 17 okulumuz katıldı. Çevreyi ne kadar koruyup kollayabilirsek, daha yaşanabilir bir ortamı hep birlikte sağlamış oluruz. Dolayısıyla çevreyi korumak hepimizin görevi” derken, belediye olarak çevre alanında yaptıkları çalışmaları anlattı ve 4 mahallede de mobil atık geliştirme merkezi kurduklarını söyledi.

Başkan Fatih Tosyalı, etkinlikte ayrıca çocuklara çeşitli hediyelerin yanısına lunapark biletleri de çocuklara verildi.

Bir cevap yazın