‘Hayat kurtaran eller’ Hatay’da buluştu

Türkiye’nin en etkili Resüsitasyon Sempozyumu’nun sekizincisi Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği(ATT-DER) tarafından Hatay’da düzenlendi.  Hatay İl Sağlık Müdürlüğü ve Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İşbirliği ile 8. Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu RESÜSİST Hatay 2022, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç.Dr. Eray Çınar’ın onursal başkanlığında tam bir bilim şöleni havasında gerçekleştirildi.

Elazığ’daki depremde enkaz altında kalan Azize Çelik ile telefonla görüşen UMKE gönüllüsü ATT Emine Kuştepe ile Pendik’te boş arazide bulunan Nisa bebeğe süt annelik yapan ATT Büşra Durmaz’ın da ‘Hayat kurtaran eller’ başlığı altında bilgiler paylaştığı RESÜSİST Hatay 2022’de alanında uzman konuşmacıların sunumlarının yanı sıra vaka canlandırma senaryo uygulaması da yapıldı.

Sempozyuma Mustafa Kemal üniversitesi  Rektör Vekili ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yusuf Önlen , Hatay İl sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ ile beraber bölgedeki sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum açılış konuşmasına meslek şehitlerini anarak başlayan ATT-DER Genel Başkanı Abdullah Baltacı, “Geniş katılımlarla gerçekleşen İzmir, İstanbul, Batman, Diyarbakır, Adana, Denizli ve pandemi şartları nedeniyle online olarak organize edilen Resüsist Pandemi’nin ardından, vakaların azalmasıyla birlikte özlediğimiz salon ortamlarına çok şükür tekrardan kavuştuk ve bugün Medeniyetler Şehri Hatay’da sizleri ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Her yönüyle başarılı olması için büyük çaba sarf ettiğimiz sempozyumun ülkemiz acil sağlık sisteminin gelişimine ve meslektaşlarımızın mesleki bilgi ve donanımlarına büyük katkısı olacağına inancım sonsuzdur” dedi.

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat ise Türkiye’nin dört bir yanından sempozyum için ilimize gelen sağlık çalışanlarını Hatay’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, bu tarz bilimsel programların her zaman desteklenmesi gerektiğini belirterek, başarılı organizasyon için ATTDER Yönetimine teşekkür etti.

MKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen de Resüsitasyon kılavuzlarının her 5 yılda bir güncellendiğini, o nedenle bu tarz güncel eğitimlerin son derece önemli olduğunu ifade ederek, sempozyumun Mustafa Kemal Üniversitesinde gerçekleşmesinden dolayı duyduydu memnuniyeti dile getirdi.

Ödüllü soru yarışması ve dereceye girenler ödül töreninin ardından, RESÜSİST Hatay 2022’ye tüm konuşmacılara plaket ve katılımcılara belgeleri takdim edildi.

Bir cevap yazın