Hatayspor, Serkan Özbalta’nın ikinci durağı!

Süper Lig temsilcimiz Atakaş Hatayspor’un, Ömer Erdoğan’ın görevi bırakmasının ardından merakla beklenen teknik direktörlük koltuğuna Serkan Özbalta getirildi. Süper Lig kariyerinde Altay’dan sonra ikinci durağı olan Hatayspor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Özbalta, geçtiğimiz sezon Altay’ın başında çıktığı 7 Süper Lig maçında 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.

Serkan Özbalta’yı bordo-beyazlı renklere bağlayan imza törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, Kulüp Başkanı Nihat Tazearslan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Serkan Özbalta kimdir?

5 Şubat 1979 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi. Yaklaşık 2 yıldır antrenörlük yapan Serkan Özbalta, 2015-2018 seneleri arasında Keçiören Alt yapısında teknik direktörlük yapmıştır. 2018-2020 arasında ise Keçiörengücü’nde teknik direktörlük görevini üstlenmiştir. 2020-2021 arasında Manisa FK teknik direktörlük yapan Özbalta, son olarak 27 Ocak 2022’de Altay SK teknik direktörlük görevini yerine getirdi. Genç teknik isim daha önce Ankara Keçiörengücü ve Manisa FK takımlarını çalıştırdı. Manisa FK’yı TFF 1. Lig’e çıkardı. Özbalta, Altay’a imza atmasıyla birlikte kariyerinde ilk defa bir Süper Lig takımında görev aldı.

Bir cevap yazın