Kaymakam Gökpınar, Arsuz’a lavanta kokusunu yaydı!

Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, lavanta kokusunu Gökmeydan’dan ilçeye yayacak olan Lavanta Kesesi Yapımı Kursu’nu ziyaret ederek, el becerilerini üretime dönüştüren kadınlarla biraraya geldi.  Arsuz Kaymakamlığı ve Kızılay ortaklığı ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü desteğiyle Gökmeydan Mahallesi’nde başlatılan uygulamalı kursta lavanta keselerinin üretim aşamalarını inceleyen Kaymakam Gökpınar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muammer Onay’dan da kurslar hakkında bilgiler aldı.

Maiyetine görevlendirilen kaymakam refiki Ahmet Açıkgöz ile birlikte kadınlara gelir sağlanması maksadıyla açılan kursu ziyaret eden Kaymakam Gökpınar, meslek edindirme kurslarına önem verdiğini belirterek, “Lavanta kesesi üretiminin arttırılması ve kadınların aile bütçelerine katkıda bulunması amacıyla açılan kursa gösterilen yoğun ilgi memnuniyet verici. İlçemizde halk eğitim merkezi bünyesinde üretilen sabun ve lavanta kesesi gibi el yapımı ürünler vatandaşlarımızın yanısıra ilçemize gelecek olan misafirlerin de ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Halk eğitim müdürlüğümüz ile birlikte ev hanımlarımızın meslek edinmeleri ve daha üretken olmaları amacıyla yeni kurslar hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Lavanta keselerinin güzel kokusu nedeniyle dolap içlerine, çekmecelere ve elbiselerin arasına yerleştirildiğini, nikâh şekeri veya doğum sonrası bebek hediyesi olarak da tercih edildiğini anlatan kadın kursiyerler ise Kaymakam Gökpınar’a deniz ilçesi olması nedeniyle balık motifi yerleştirdikleri lavanta keselerinden hediye ederek, kendilerine yaratılan bu fırsattan dolayı teşekkürlerini sundu.

Bir cevap yazın