Türkiye’nin Hatay’daki ilk ve tek ‘Gastronomi Köyü’ne ödül

Samandağ Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi tarafından hazırlanan Gastronomi Köyü Projesi, Türkiye genelinde TKDK tarafından desteklenen 25 bin proje arasından örnek proje seçilerek, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından plaketle ödüllendirildi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) 15. Yıl Değerlendirme Toplantısı ve Yatırımcı Buluşması’nda TKDK’dan 15 yıllık süreçte destek alan dikkat çekici proje sahiplerinin ödüllendirildiği törende, Gastronomi Köyü Projesi’nin plaketini Samandağ Belediyesi Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Yeliz Beyaz, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin elinden aldı.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın yoğun çabası ile çok kısa bir süre içerisinde vatandaşların hizmetine girmeye hazırlanan, Türkiye’nin ilk ve tek ‘Gastronomi Köyü Projesi’, ilçede onlarca genç ve kadına istihdamı sağlamakla birlikte ilçe turizmine de önemli ölçüde katkı sunacak.

“Haklı gururu yaşıyoruz”

Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Samandağ halkı ile paylaştığı müjdeli haberde haklı gururunu şöyle dile getirdi; “Belediyemizin ortaklığı ve öncülüğünde kurduğumuz Samandağ Kadın Girişimi ve Üretimi Kooperatifi’nin hazırladığı ‘Gastronomi Köyü Proje’miz TKDK’dan sağlanan hibenin de yardımıyla halkımızın hizmetine girmeye hazırlanıyor. Güzide ilçemizi ziyaret eden misafirlere konaklama imkânı ile yöresel lezzetlerin tadına varma imkânı sunacak olan ‘Gastronomi Köyü Proje’miz, Türkiye genelinde TKDK tarafından desteklenen 25 bin proje arasından ‘Örnek Proje’ seçilerek Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından plaketle ödüllendirilmiştir. İlçemiz turizmine de canlılık kazandırıp, Hatay’a katma değer katacak olan, aynı zamanda kadın ve genç istihdamına da katkı sağlayacak olan Hatay Gastronomi Köyümüzün ilçemize, ilimize ve ülkemize  hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesin emeğine sağlık” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın