Hatay yanacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hızlı bir artış gösteren hava sıcaklıkları ile Türkiye’nin aşırı sıcak hava sisteminin etkisi altına gireceğini, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinde ise sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Ülke genelinde, bugünden itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredeceğin açıklayan müdürlüğün son verilerine Akdeniz Bölgesi genelinin parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra; Adana kuzey ilçelerinde (Aladağ ve Pozantı) ve Mersin’in yüksek kesimlerinde (Erdemli, Toroslar, Tarsus ve Çamlıyayla) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Hatay’da ise hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerinde seyretmesi, zaman zaman sıcaklığın 35 – 42 derecelere ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Hatay için 5 günlük hava tahmini raporuna göre, Hassa, Kumlu ve Reyhanlı’da bugünden itibaren sıcaklığın 39 dereceye ulaşması, Kırıkhan’da Çarşamba günü ise sıcaklığın 42 dereceyi bulması bekleniyor.

Bir cevap yazın