Hatay Lider Çocuk Tarım Kampı’nda şapkalar havaya!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Lider Çocuk Tarım Kampı” Hatay’da da başarıyla tamamlandı.

Bu yıl “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” temasıyla düzenlenen ve 3 gün süren etkinliklere Demirköprü Tayfur Sökmen İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerinden 43 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Lider Çocuk Tarım Kampının birinci gününde Hassa’da bulunan Alabalık üretim çiftliğini gezerek, yetiştiricilik hakkında Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendislerince bilgiler alan öğrencilere balık ekmek ikram edilerek, balığın beslenmedeki yeri ve önemi anlatıldı.

Kampımızın ikinci gününde İl Müdürlüğü’ne ait Türkiye’nin ilk Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’ni ziyaret edip, Türkiye’de endemik bitki oranı ve bu oran içinde Hatay’ın payı, tıbbi aromatik bitkilerin kullanım amacı, esansiyel yağlar ve elde edilme yolları hakkında bilgiler alan öğrenciler, etkinliğin son gününde ise Tematik Tarım Müzesi’ni gezdi.

Tarım kültürünün tanıtılması amacıyla gerek makine, gerekse basit alet ve benzeri ekipmanların tanıtımının yapıldığı geziyle sona eren kamp programı öğrencilerin büyük beğenisini kazandı.

İl Müdürlüğü Konferans salonunda “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği’nin daha iyi kavranması, öğrencilere balığın insan beslenmesi yeri ve insan sağlığına faydaları hakkında yapılan sunumun ardından Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu, Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan öğrencilere katılım belgeleri ve hediye takdim etti. Kamp, öğrencilerin şapkalarını havaya fırlatmasıyla sona erdi.

Bir cevap yazın