Hatayspor’da yeni sezon için ilk hamle

Spor Toto Süper Lig‘i bu sezon 58 puanla 12. sırada tamamlayan Hatayspor, futbol danışmanlığı görevi için Dr. Hasan Anıl Eken ile el sıkıştı.

Yüksek lisansını Escuela Real Madrid’de Sportif Direktör olarak yapan, spor eğitimi üzerine Bulgaristan’da doktora yapan ve İspanya’da futbolcu temsilciliğini sürdüren 30 yaşındaki donanımlı isim ile anlaşmaya varıldığını Hatayspor Futbol Kulübü, sosyal medya hesabından duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüz futbol danışmanı olarak Dr.Hasan Anıl Eken ile anlaşmıştır, kendisine görevinde başarılar dileriz. Atakaş Hatayspor’a hoş geldin” ifadeleri yeraldı.

Hasan Anıl Eken kimdir?

İstanbul doğumlu, liseyi Kanada’da (Toronto) ileri derece matematik ağırlıklı bölümü en yüksek notlarla, toplamda 4 yıl yerine 6 haftada tamamlayıp, en hizlı mezun olma konusunda eyalet (Ontario) rekoru kırmıştır.

Atomun parçalanması ve Rolls-Royce’un geliştirilmesi ile ünlü olan University of Manchester’da (İngiltere) yöneticilik ve pazarlama alanında lisans eğitimi almıştır. Binlerce öğrenci içinden en iyi öğrenci seçilmiş ve okulda verilen bütün ödülleri kazanmıştır. Ayrıca başarılarından dolayı, üniversite tarihinde (1824’den itibaren) bölümünün ilk öğrenci-profesorü olup iki yil görev yapmıştır. Öteki sene ise öğrenci-profesörlere liderlik yapmıştır.

Ardından, araştırmaları ile ünlü University of Leeds‘de inovasyon ve markacılık dalında yüksek lisans yapmıştır. Bir çok bilim projesinde görev almıştır.

İkinci yüksek lisansını Real Madrid efsanesi Emilio Butragueno liderliğinde, Escuela Real Madrid’de kendisini “Sportif Direktör” olarak geliştirmek adına yapmıştır. Bu arada futbolcuların sağlığını korumak adına gelistirdiği “Eken’g Rule” projesi ile dikkatleri çekmiştir.

Ve son olarak, ULSİT (Bulgaristan)’da Spor’da Eğitim üzerine doktora yapmaktadır.

İspanya‘da futbolcu temsilciliği hayatını dünya devi Octagon‘da sürdüren Eken’in şirketi Michael Phelps, Stephen Curry, Daniel Sturridge, Gabriel Jesus‘un ve Türkiye’de ise Yunus Akgün ve Behlül Aydın’ın danışmanlığını yapıyor. Ayrıca Fenomeno Ronaldo‘da şirketin hissedarıdır.

Bir cevap yazın