Üniversiteyi ‘İSTE’yerek keşfettiler

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’ni gezerek, üniversite ortamını keşfetti. Fatih Anadolu Lisesi Kültür ve Edebiyat kulübünün talebi üzerine İSTE’ye gelen 50 kişilik öğrenci grubunun kampüs ortamını ve olanaklarını tanımak üzere gerçekleştirdiği gezide fakülteler, kütüphane ve laboratuvarları ayrı ayrı gezilirken, akademisyenler tarafından öğrencilere üniversitenin sağladığı olanaklar ve ayrıcalıklar da aktarıldı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Bugün bizi ziyarete gelen gençler yarın İSTE’li öğrenciler olarak burada olacaklar. Ne kadar heyecanlı ve istekli olduklarını biliyorum. Tüm çabamız ve çalışmamız onlara daha iyi bir gelecek sunmak içindir. Bunun için üniversitemizde laboratuvar kuruyor; önemli merkezleri hayata geçiriyor ve değer inşa eden bir üniversite vizyonuyla emin adımlarla ilerliyoruz. Değerli öğrencilerimize kapımız her zaman açıktır” dedi.

Tanıtım ve gezi esnasında öğrenciler, üniversite ve bölümler hakkında hem bilgi edindi hem de alanında uzman kişilerle keyifli sohbet etme şansı buldu.

Bir cevap yazın